• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی اشکال مثلث‌سازی در خانواده‌های یزدی و رابطه آن با سبک‌های فرزندپروری
تعداد صفحات 8
نویسنده سیدرضا جوادیان - نجمه عشقی نصرآبادی - منوچهر علی نژاد
مشخصات نشریه  مددکاری اجتماعی شماره 1 پیاپی 35
تاریخ انتشار بهار - 1400
محدوده صفحات 75-68
زبان فارسی
کلید واژه فرزندپروری  فرزندپروری مستبدانه  یزد (شهرستان)  خانواده‌های یزدی  خانواده  سبک فرزندپروری  مثلث‌سازی  فرزندپروری قاطعانه  
چکیده مقدمه: خانواده اولین بذر تکوین و رشد فردی، و بنای شخصیت را در انسان فراهم می‌سازد. کودک در خانواده روابط اجتماعی با دیگران را می‌آموزد و اصول و قواعد اخلاقی را یاد می‌گیرد. بنابراین، اهمیت دارد که در خانواده، والدین چه روابطی با یکدیگر دارند، و چگونه فرزندان خود را تربیت می‌نمایند. در همین راستا، هدف اصلی انجام پژوهش، بررسی اشکال مثلث‌سازی در خانواده‌های یزدی، و رابطه آن با سبک‌های فرزندپروری در بین خانواده‌های شهر یزد بود.
روش: جامعه‌آماری این پژوهش را کلیه خانواده‌های دارای فرزند در شهر یزد تشکیل می‌دهد. نمونه پژوهش شامل سی صد و هشتاد و چهار نفر بود که با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای، از سه منطقه شهر یزد انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش، پرسشنامه شیوه‌های فرزندپروری بامریند و پرسشنامه مثلث‌سازی بوده است. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از روش‌های توصیف آماری و برای آزمون فرضیه‌های پژوهش، از آزمون استنباطی همبستگی پیرسون، آزمون تی مستقل و رگرسیون استفاده گردید.
نتایج: نتایج نشان‌دهنده این مطلب بود که، مثلث‌سازی در خانواده‌های یزدی کمتر از حد متوسط است. همچنین، اشکال مثلث‌سازی توانستند سبک فرزندپروری قاطع و استبدادی را پیش‌بینی کند. سایر نتایج نشان داد، اشکال مثلث‌سازی بر حسب تعداد فرزندان، نوع ازدواج، سابقه ازدواج، رشته تحصیلی، نوع شغل و نوع ازدواج تفاوت معناداری ندارد؛ اما بر حسب مدرک تحصیلی متفاوت است.
بحث و نتیجه‌گیری: هر چه محبت، صمیمیت و عاطفه میان والدین و اعضای خانواده بیشتر باشد، خانواده‌ها کمتر از مثلث‌سازی استفاده می‌کنند، و تمایل بیشتری به محبت و تعامل متقابل دارند. هرچه سبک‌ فرزندپروری از نوع استبدادی باشد، میزان مثلث‌سازی در خانواده‌ها افزوده می‌شود. درنهایت، پیشنهاد می‌شود، با توجه به نقش محوری والدین و زوج‌های جوان در نحوه تعامل با فرزندان، آموزش و آگاهی کافی در زمینه شیوه‌های تربیتی کارآمد و مطلوب و پیامدهای مثبت و منفی به‌کارگیری سبک‌های فرزندپروری، داده شود.

کد مقاله 42995
تعداد بازدید 176

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397