• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تأثیر مشاوره گروهی بلوغ مبتنی بر حل مسئله بر نگرانی‌های سلامت دختران نوجوان
تعداد صفحات 12
نویسنده زهرا حسینی - نعیمه اکبری ترکستانی - عابد مجیدی - اعظم مسلمی
مشخصات نشریه  دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌آورد دانش) شماره 4
تاریخ انتشار مهر و آبان - 1400
محدوده صفحات 481-470
زبان فارسی
کلید واژه بلوغ  دختران نوجوان  دانش‌آموزان دختر  مشاوره گروهی  نوجوانان تهرانی  حل مسئله  سلامت جنسی  تهران  سلامت فردی  دانش‌آموزان نوجوان  سلامت عاطفی  نگرانی سلامتی  
چکیده زمینه و هدف: از میان دوران مختلف زندگی انسان، نوجوانی یکی از مهمترین و با ارزش ترین دوران زندگی هر فرد محسوب میشود و نگرانی در این دوره تحولی بسیار شایع است و میتواند تا سنین بزرگسالی ادامه یابد. یکی از نگرانیها نگرانی سلامتی است، ازآنجاکه بهترین زمان برای هدف قرار دادن تلاش های رفتار پیشگیرانه دوران نوجوانی است، لذا این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مشاوره گروهی بلوغ مبتنی بر حل مساله بر نگرانی های سلامتی دختران نوجوان انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه کارآزمایی آموزشی، با طرح پیش آزمون پس آزمون است که بر 60 نفر از دانش آموزان دختر 18-15 سال شهر تهران (30 نفر گروه آزمون و 30 نفر گروه کنترل) که واجد معیارهای ورود به مطالعه بوده و به روش نمونه گیری تصادفی خوشه‎ای دو مرحله‎ای انتخاب شده بودند انجام گردید. داده ها با استفاده از پرسشنامه ای مشتمل بر اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه استاندارد نگرانی سلامتی جمع آوری گردید. مداخله به روش بحث گروهی طی 6 جلسه برای گروه آزمون طراحی و بعد از 2 ماه اطلاعات از هر دو گروه جمع آوری و به وسیله آزمون های آماری کای دو، t- مستقل و t- زوجی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: بر اساس نتایج مطالعه، قبل از آزمون آزمایشی، در گروه آزمایش میانگین نمرات نگرانی در سلامت فردی 3/90، سلامت جنسی 3/77، ارتباطات 3/83، سلامت عاطفی 5/43 و نمره کل نگرانی 16/10 بود که بعد از اجرای آزمایش به ترتیب به 2/53، 2/03، 2/97، 3/30 و 10/90 تغییر پیدا کرد که این تغییر در حیطه‌های سلامت جنسی، عاطفی و نمره کل نگرانی معنادار بود (0/005 > P). همچنین دو گروه آزمایش و کنترل، بعد از آزمون آزمایشی، در حیطه‌های سلامت فردی، عاطفی و نمره کل نگرانی تفاوت معنادار داشتند (0/005 > P).
نتیجه گیری: نتایج آزمایش نشان داد که بحث گروهی می‌تواند باعث کاهش نگرانی سلامت دختران نوجوان شود.

کد مقاله 42985
تعداد بازدید 88

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397