• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان طراحی الگوی روابط ساختاری پرخاشگری سایبری بر اساس الگوی ارتباطی خانواده با نقش میانجی اعتیاد به اینترنت
تعداد صفحات 13
نویسنده اکبر عطادخت - شیرین احمدی
مشخصات نشریه  مديريت ارتقاي سلامت - انجمن علمی پرستاری ایران شماره 6 پیاپی 52
تاریخ انتشار آذر و دی - 1400
محدوده صفحات 66-54
زبان فارسی
کلید واژه اعتیاد به اینترنت  جهت‌گیری ارتباطی گفت و شنود  روابط در خانواده  روابط ساختاری  طراحی الگو  الگوی ارتباطی خانواده  دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی  پرخاشگری سایبری  
چکیده مقدمه: روابط خانوادگی نقش فوق العاده مهمی در زندگی افراد ایفا می­کند و این روابط نمایانگر ماندگارترین نهاد اجتماعی است. پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی روابط ساختاری پرخاشگری سایبری بر اساس الگوهای ارتباطی خانواده با نقش میانجی اعتیاد به اینترنت انجام گرفت.
روش کار­: پژوهش حاضر به روش توصیفی-همبستگی انجام شد. کلیه دانشجویان مشغول به تحصیل در نیمسال دوم سال تحصیلی 98-1397 دانشگاه محقق اردبیلی جامعه آماری پژوهش حاضر را تشکیل دادند. تعداد 221 تن از این افراد به شیوه نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای انتخاب شدند. داده ها با پرسشنامه جمعیت شناختی، "پرسشنامه‌ پرخاشگری سایبری برای نوجوانان" (Cyber-aggression Questionnaire for Adolescents)، "پرسشنامه‌ الگوی ارتباطی خانواده" (Family Communication Pattern Questionnaire) و "پرسشنامه‌ اعتیاد به اینترنت" (Young Internet Addiction Questionnaire) جمع آوری شد. روایی محتوا به روش کیفی و پایایی به روش همسانی درونی با محاسبه ضریب آلفا کرونباخ اندازه گیری شد. داده‌های جمع ­آوری شده با نرم‌افزارهای اس پی اس اس نسخه 25 و لیزرل نسخه 8/8 تحلیل شد.
یافته­ ها: نتایج تحلیل مسیر نشان داد که جهت‌گیری گفت‌وشنود همبستگی مستقیم با پرخاشگری سایبری دارد. همچنین جهت‌گیری گفت‌وشنود از مولفه های الگوی ارتباطی خانواده با میانجیگری اعتیاد به اینترنت همیستگی غیرمستقیم با پرخاشگری سایبری دارد. شاخص­ های برازش الگو نیز، جهت‌گیری گفت‌وشنود به پرخاشگری سایبری را با میانجیگری اعتیاد به اینترنت تأیید کرد (06/0 = ­RMSEA ، 97/0 = CFI ، 97/0 = NNFI­).
نتیجه­ گیری: اعتیاد به اینترنت یک متغیر میانجی در رابطه بین الگوی ارتباطی خانواده و پرخاشگری سایبری محسوب می­ شود. پیشنهاد می­شود با برگزاری کارگاه‌های آموزشی در زمینه آگاه‌سازی دانشجویان درباره مضرات استفاده اعتیادی از اینترنت و چگونگی استفاده درست و علمی و بهره بردن آن­ها از مزایای آن اقدام کرد.

کد مقاله 42935
تعداد بازدید 136

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397