• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تأثیرات کرونا بر زندگی زنان سرپرست خانوار منطقه 1 تهران (اوین/ درکه)
تعداد صفحات 18
نویسنده فهیمه آزموده
مشخصات نشریه  تأمین اجتماعی - علمی تخصّصی سال 15 شماره 4 پیاپی 58
تاریخ انتشار زمستان - 1399
محدوده صفحات 52-35
زبان فارسی
کلید واژه نابرابری  فقر زنان  زنان سرپرست خانوار  تهران  طرد اجتماعی  فقر  زنان شهر تهران  فقر زنان سرپرست خانوار  نابرابری حقوقی  نابرابری در حقوق  منطقه 1 تهران  طرد زنان  کووید 19  شاخص‌های کیفی فقر  
چکیده هدف: امروزه، جایگاه انسان محور اصلی توسعه است و توجه به نیازهای اساسی وی و رهایی از فقر صرفاً جنبۀ بشردوستانه ندارد؛ بلکه بهره‌مندی از ابعاد توسعه و رهاشدن از فقر یک حق مسلم در قوانین بین‌الملل محسوب می‌شود. در این میان سهم نابرابر و بیشتر زنان از فقر در مقیاس جهانی، به‌ویژه پس از شیوع پاندمی کرونا بیشتر شده است. مطالعه کیفی حاضر به بررسی و واکاوی اثرات فقر در بین زنان سرپرست خانوار پس از پاندمی کرونا می‌پردازد و درصدد است ماهیت و ابعاد آن را در بین زنان مورد مطالعه آشکار کند.
روش: بر همین اساس، با اتخاذ روش‌شناسی کیفی، از 15 نفر از زنان سرپرست خانوار در منطقۀ 1 تهران محدودۀ اوین/ درکه مصاحبۀ عمیق گرفته شد و داده‌های گردآوری‌شده با استفاده از تحلیل تماتیک یا موضوعی تحلیل شدند. عوامل بسیاری به‌عنوان متغیرهای مؤثر در فقر مطرح شده است، مانند نابرابری در حقوق، فرصت‌ها و محرومیت بیشتر زنان از امتیازات اشتغال رسمی، مهاجرت‌ها و جنگ‌ها که البته در دو سال اخیر با گسترش پاندمی کرونا نه‌تنها به فقیرترشدن افراد جامعه، بلکه به پیوستن قشر خاصی از زنان، یعنی زنان سرپرست خانوار به گروه فقیرترین فقرا منجر شده است.
یافته‌ها: یافته‌های این تحقیق مقوله‌های خاصی را به دست داد که عبارت‌اند از: پیش‌بینی از آیندۀ تاریک و استرس، احساس تبعیض و بی‌عدالتی، طرد اجتماعی، آسیب‌پذیری اخلاقی.
نتیجه: مقوله‌های مذکور با استناد به داده‌های مصاحبه‌ها بیانگر ماهیت چندبعدی اثرات کرونا بر فقیرترشدن زنان سرپرست خانوار است.

کد مقاله 42899
تعداد بازدید 154

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397