• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان راهبردهای بهبود خودمراقبتی در زنان یائسه: یک مطالعه مروری روایتی
تعداد صفحات 11
نویسنده زهرا حسین میرزایی - فاطمه حسین‌زاده - راضیه معصومی - شهزاد پاشایی‌پور
مشخصات نشریه  پژوهش پرستاری ایران - انجمن علمي پرستاري ايران - علمی پژوهشی شماره 4 پیاپی 73
تاریخ انتشار مهر و آبان - 1400
محدوده صفحات 39-29
زبان فارسی
کلید واژه یائسگی  زنان یائسه  خودمراقبتی  مرور روایتی  استراتژی‌های مبتنی بر اقدام  استراتژی‌های مبتنی بر ادراک  
چکیده مقدمه: خودمراقبتی یک عامل اصلی در سلامت زنان یائسه و یک استراتژی برای تطابق با تنش های دوران یائسگی است. تاکنون مطالعات زیادی تاثیر استراتژی های موثر بر افزایش توان خودمراقبتی در زنان یائسه را بررسی کرده اند.
روش: در این مطالعه مروری از نوع روایتی، پایگاه های اطلاعاتی Magiran ،Sid, Pubmed, scopuse, web of science, Embase, Cochrane و موتور جستجوی Google scholar به منظور بازیابی مقالات مداخله ای که از سال 2000 تا 2021 به زبان فارسی و انگلیسی منتشر شده بودند، جستجو شدند.
یافته ها: پس از بررسی، تعداد 12 مقاله واجد شرایط مرور گردید. یافته های حاصل از مرور مقالات نشان داد استفاده از مداخلات آموزش بازخورد محور، آموزش مبتنی بر الگوی اورم، آموزش خودمراقبتی، آموزش به روش خودراهبر، آموزش از طریق گروه های حمایتی، هنر درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی، برنامه آموزشی آنلاین، استراتژی رفتاری، مشاوره رفتار بهداشتی مبتنی بر مدلA5، مدل مراقبت بهداشتی یکپارچه و مشاوره فردی کــه در دو دسـته استراتژی های مبتنی بر ادراک و استراتژی های مبتنی بر اقدام قرار می گیرند، می توانند به ارتقا توان خودمراقبتی زنان یائسه کمک کنند.
بحث و نتیجه گیری: بر اساس نتایج مطالعات مرور شده، استفاده از استراتژی های مبتنی بر ادراک و استراتژی های مبتنی بر عمل می توانند در ارتقا توان خودمراقبتی زنان یائسه موثر باشند. بنابراین توصیه می شود که روش های مذکور در برنامه های ارتقای سلامت زنان یائسه مورد توجه قرار گیرند.

کد مقاله 42890
تعداد بازدید 164

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397