• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان سرشماری نفوس فرصتی ویژه برای مطالعات مرگ مادری
تعداد صفحات 23
نویسنده محمدباقر عباسی - معصومه توده فلاح - صدیقه امیدوار - آمنه خطیبی
مشخصات نشریه  جمعیت - سازمان ثبت احوال کشور سال 27 شماره 111و112
تاریخ انتشار بهار و تابستان - 1399
محدوده صفحات 47-25
زبان فارسی
کلید واژه ایران  سرشماری  مرگ و میر  سنین باروری  مرگ مادر  آمار حیاتی  نظام مراقبت  سرشماری عمومی نفوس و مسکن  ثبت احوال  آمارگیری مرگ و میر  نظام ثبت احوال  
چکیده در طول سه دهه‌ اخیر، سطوح بالای مرگ مادری به‌عنوان یکی از مسائل سلامت عمومی در کشورهای در حال توسعه به‌طور فزاینده‌ای مورد توجه قرار گرفته و یکی از مشکلات عمده نظام بهداشت عمومی به شمار می‌رود. تا آن‌جا که کاهش جهانی مرگ مادران از اهداف اصلی توسعه هزاره و توسعه پایدار و یکی از اولویت‌های اصلی نظام‌های بهداشتی کشورها برای فراهم‌سازی زمینه باروری و زایمان است.
اگرچه سیستم‌های ملی ثبت آمار حیاتی در کشورهای توسعه‌یافته معمولاً پایه محکمی برای مستندسازی مرگ مادری و ولادت‌های زنده هستند اما مطالعات، از کم‌گزارشی حدود یک سوم مرگ‌های مادری در این سیستم‌ها حکایت دارد. در کشورهای در حال توسعه کم‌گزارشی مرگ مادری به‌ویژه به‌دلیل طبقه‌بندی اشتباه مرگ‌ها بسیار چشم‌گیر است. از این‌رو بازاندیشی مرگ مادری به‌عنوان یک شاخص مهم جهانی و اضافه کردن سوالاتی در مورد مرگ در سنین باروری به سرشماری‌های معمول، می‌تواند یک الزام اساسی قلمداد شود، موضوعی که مورد تأیید سازمان ملل است.
لزوم گرد‌آوری اطلاعات مرگ مادری در سرشماری‌های عمومی نفوس و مسکن در ایران و تأثیر آن در ارزیابی نظام ثبت آمار حیاتی کشور یک پرسش اساسی است که در این مقاله با بهره‌گیری از روش مطالعه اسنادی و بررسی تجربه ملی و تجارب کشورهای دیگر به آن پاسخ خواهیم داد.

کد مقاله 42765
تعداد بازدید 117

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397