عنوان
|
واکاوی عوامل مؤثر بر نگرش زنان روستایی نسبت به ایجاد گروههای خودیار؛ مطالعه موردی: بخش بزینه رود، شهرستان خدابنده |
تعداد صفحات
|
14 |
نویسنده
|
لیلا اسلامی - هاجر خدابنده لو - منیژه احمدی |
مشخصات نشریه
|
پژوهشهای جغرافیای انسانی (پژوهشهای جغرافیایی) - دانشگاه تهران شماره 3 |
تاریخ انتشار
|
پائیز - 1400 |
محدوده صفحات
|
886-873 |
زبان
|
فارسی |
کلید واژه
|
زنان روستایی توانمندسازی زنان عوامل اجتماعی عوامل مؤثر دیدگاه زنان توانمندسازی عوامل اقتصادی عوامل اقتصادی مؤثر بر نگرش زنان عوامل اجتماعی مؤثر بر نگرش زنان گروههای خودیار توانمندسازی زنان روستایی خدابنده (شهرستان) زنجان (استان) بزینه رود (بخش)
|
چکیده
|
گروه های خودیار، به عنوان یکی از مهمترین راهبردهای توانمندسازی زنان، اهمیت زیادی در زمینة اشتغال، تولید درآمد، کاهش فقر، و ارتقای صادرات و درآمد ارز خارجی کشورهای در حال توسعه دارند. ایجاد این گروه ها می تواند متأثر از عوامل مختلف جغرافیایی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، و اقتصادی باشد. بنابراین، تحقیق حاضر با هدف بررسی عوامل مؤثر بر نگرش زنان روستایی نسبت به گروه های خودیار در بخش بزینه رود تدوین شده است. پژوهش به صورت ترکیبی- اکتشافی متوالی انجام شده است. در مرحلة نخست نگرش زنان روستایی به ایجاد گروه های خودیار با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند از طریق مصاحبة احصا و در مرحلة دوم به تحلیل بیشترین عوامل مؤثر در نگرش زنان روستایی نسبت به ایجاد گروه های خودیار از طریق پرسشنامة محقق ساخته با استفاده از آزمون تی تک نمونه ای پرداخته شده است. در مرحلة اول پژوهش، عوامل مؤثر در ایجاد گروه های خودیار در قالب 27 مفهوم احصا و در پنج بُعد طبقه بندی شد. نتایج مرحلة دوم نیز حاکی از آن است که میانگین عددی حاصل در ابعاد اجتماعی- اقتصادی، پذیرش فناوری و مشارکت، بازاریابی، آموزش و حمایت، بانکداری/ اعتبارات به ترتیب مبیّن بالابودن عوامل مؤثر در نگرش زنان روستایی نسبت به ایجاد گروه های خودیار بوده و عوامل اجتماعی- اقتصادی مهمترین عامل تأثیرگذار در ایجاد گروه های خودیار زنان روستایی است. بنابراین، نتایج نشان میدهد استفاده از سرمایة جمعی در اجرای فعالیت ها و استفادة مشاع از ابزارهای تولید باعث صرفه جویی در عوامل تولید خواهد شد و تلاش های جمعی در امور مربوط به گروه های خودیار و انعطاف پذیری در قوانین و مقررات سبب افزایش بازدهی زنان عضو می شود.
|