• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان سهم تنظیم هیجانی، مکانیسم‌های دفاعی و دلبستگی، در پیش بینی علائم سایکوسوماتیک با تعدیلگری جنسیت و سطح پریشانی
تعداد صفحات 9
نویسنده اصغر بدایع - شهرام وزیری - فرح لطفی کاشانی
مشخصات نشریه  سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران شماره 1
تاریخ انتشار بهار - 1400
محدوده صفحات 30-38
زبان فارسی
کلید واژه جنسیت  دلبستگی  تنظیم هیجانی  تهران  روان رنجوری  اختلالات روان‌ تنی  سبک‌های دلبستگی  مکانیسم‌های دفاعی  پریشانی  تحمل پریشانی  علائم سایکوسوماتیک  سطح پریشانی  
چکیده زمینه: پژوهش حاضر با هدف تعیین سهم تنظیم هیجانی، مکانیسم‌های دفاعی و دلبستگی، در پیش‌بینی علائم سایکوسوماتیک با تعدیل‌گری جنسیت و سطح پریشانی انجام شد.
روش کار: روش تحقیق از نوع تحلیل مسیر بود. به این منظور 540 نفر مبتلا به اختلالات روان تنی شهر تهران با روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب و به پرسشنامه‌های تحمل پریشانی، تنظیم هیجان، مکانیسم‌های دفاعی و علائم روان‌تنی PHQ-15 پاسخ دادند. برای تحلیل داده‌ها، از تحلیل مسیر با متغیرهای مشاهده شده، استفاده شد.
یافته ها: بر اساس مطالعه حاضر، تفاوت‌های جنسیتی در سهم تنظیم هیجان، سبک‌های دلبستگی و مکانیسم‌های دفاعی در پیش‌بینی علائم سایکوسوماتیک با توجه به سطح پریشانی افراد، یکسان نبود. از لحاظ دلبستگی و تنظیم هیجانی مشخص شد که تفاوت ضرایب مسیر پیش‌بینی در سطح پریشانی پایین و بالا معنی دار نیست، اما در مکانیسم دفاعی روان رنجور در سطح پریشانی پائین تفاوت معنی‌داری وجود دارد. در شرایط پریشانی بالا نیز بین هیچ کدام از ضرایب مسیر تفاوت‌های جنسیتی وجود ندارد و کماکان سطح پریشانی افراد عامل مهمی در سهم سبک‌های دلبستگی، مکانیسم‌های دفاعی و تنظیم هیجانی در پیش‌بینی علائم سایکوسوماتیک است.
نتیجه گیری: وقتی سطح پریشانی پائین باشد، زنان روان رنجورتر و علائم سایکوسوماتیک بیشتری نسبت به مردان دارای سطح پریشانی پائین نشان می دهند.

کد مقاله 42523
تعداد بازدید 174

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397