• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان واکاوی پدیدارشناسانه نقش پلیس زن در مدیریت بحران مبتنی بر تجارب زیسته کارکنان نیروی انتظامی
تعداد صفحات 19
نویسنده مریم سیفی - سمیه  کاظمیان
مشخصات نشریه  پژوهش‌نامه نظم و امنیت انتظامی - سازمان تحقیقات و مطالعات ناجا - علمی پژوهشی سال 14 شماره 2 پیاپی 54
تاریخ انتشار تابستان - 1400
محدوده صفحات 155-137
زبان فارسی
کلید واژه پلیس زن  نیروی انتظامی  مدیریت بحران  مناطق زلزله زده  تجربه زیسته  پدیدارشناسی  زلزله  بلایای طبیعی  کرمانشاه  پلیس  نقش پلیس  زلزله کرمانشاه  کارکنان نیروی انتظامی  
چکیده زمینه و هدف: نیروی انتظامی در فرایند مدیریت بحران، می‌تواند در خلق محیط‌های خانوادگی، شغلی و اجتماعی، نقش برجسته‌ای را ایفا کند. این پژوهش با هدف بررسی نقش پلیس زن در مدیریت بحران مبتنی‌ بر تجارب زیسته کارکنان نیروی انتظامی انجام شد.
روش‌شناسی: جامعه پژوهش شامل همه کارکنان نیروی انتظامی است که پس از زلزله کرمانشاه در منطقه حضور یافتند و درصدد برقراری امنیت اجتماعی بودند. از میان جامعه پیش‌گفته، نمونه‌گیری به صورت هدفمند تا حد اشباع (15 کارمند نیروی انتظامی) ادامه یافت.
یافته‌ها: توانمندسازی روان‌شناختی پلیس زن شامل سه عملکرد انطباقی، ارتباطی و حمایتی و نقش امنیت‌بخشی اجتماعی در بحران شامل نقش‌های ساماندهی، مداخله در بسترهای ناایمن و عملکردهای بحران‌زداست. همچنین از نقش‌های هم‌افزایی در تعاملات امنیت‌بخش، نقش تنویر افکار عمومی و نقش مشارکتی به‌دست آمد و اشباع‌سازی خلأهای نقشی نیز بر مدار دو محور نقش‌پذیری بر مدار نظام اعتقادی جامعه و نقش‌پذیری بر مدار نظام سرشتی زن حاصل شد.
نتیجه‌گیری: این بررسی نشان‌دهنده نقش محوری است که زنان پلیس می‌توانند در مدیریت بحران بلایای طبیعی ایفا کنند. همچنین بیانگر آن است که جامعه با توجه به ملاحظات فرهنگی- اسلامی به حضور پلیس زن در مداخلات انتظامی نیاز دارد.

کد مقاله 42519
تعداد بازدید 119

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397