• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی و مقایسه اثربخشی آموزش مهارت‌های ارتباطی و زناشویی بر تعارضات زناشویی و عملکرد جنسی زنان دانشجو
تعداد صفحات 8
نویسنده مینا آذرنیک - امین رفیعی پور - محمد حاتمی - مهسا السادات موسوی
مشخصات نشریه  تحقیقات نظام سلامت - دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی استان اصفهان - علمی پژوهشی سال 17 شماره 3
تاریخ انتشار پائیز - 1400
محدوده صفحات 166-159
کلید واژه روابط زناشویی  زنان دانشجو  مشکلات زناشویی  زنان اصفهان  عملکرد جنسی زنان  مهارت ارتباطی  اصفهان  عملکرد جنسی  کیفیت زندگی زناشویی  آموزش مهارت‌های ارتباطی  زوجین دارای تعارض زناشویی  تعارض زناشویی  آموزش مهارت‌های زناشویی  دانشگاه علوم پزشکی اصفهان  مهارت‌های زناشویی  زنان دارای تعارضات زناشویی  مهارت‌های ارتباطی زناشویی  
چکیده مقدمه: زوجین متعارض به دلیل فقدان مهارت‌های ارتباط زناشویی، مشکلات عدیده‌ای را در سطح عملکرد جنسی و کیفیت زندگی زناشویی تجربه می‌کنند، اما همچنان اتفاق ‌نظری در زمینه‌ سبب‌شناسی و در نتیجه، راهبرد درمانی و آموزشی مؤثر بین متخصصان صورت نگرفته است. پژوهش حاضر با هدف بررسی و مقایسه اثربخشی آموزش مهارت‌های ارتباطی و زناشویی بر تعارضات زناشویی و عملکرد جنسی زنان دانشجو انجام گردید.
روش‌ها: این مطالعه از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون همراه با گروه شاهد بود. جامعه‌ آماری تحقیق را کلیه‌ زنان دانشجوی دارای مشکلات زناشویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال 1399 تشکیل داد. نمونه‌ها شامل 45 نفر از زنان دانشجو بود که به روش نمونه‌گیری داوطلبانه انتخاب شدند و به صورت تصادفی در سه گروه (دو گروه آزمایش و گروه شاهد) قرار گرفتند. داده‌ها به وسیله پرسش‌نامه تعارضات زناشویی‌ (Marital Conflict Questionnaire یا MCQ) ثنایی و همکاران و پرسش‌نامه استاندارد شاخص عملکرد جنسی زنان (Female Sexual Function Index یا FSFI) Rosen و همکاران جمع‌آوری گردید و با استفاده از آزمون Repeated measures ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: آموزش مهارت‌های ارتباطی و زناشویی، منجر به افزایش عملکرد جنسی و کاهش تعارضات زناشویی گروه‌های آزمایش نسبت به گروه شاهد شد؛ ضمن این که تفاوت معنی‌داری بین دو راهبرد آموزشی در مرحله‌ پس‌آزمون و پیگیری وجود داشت (01/0 > P). آموزش مهارت‌های ارتباطی بر تعارض زناشویی و آموزش مهارت‌های زناشویی بر بهبود عملکرد جنسی زنان مؤثرتر بود.
نتیجه‌گیری: آموزش مهارت‌های ارتباطی و زناشویی، منجر به بهبود عملکرد جنسی و کاهش تعارضات زناشویی در زنان می‌گردد و خانواده ‌درمانگران می‌توانند از این روش آموزشی جهت بهبود روابط زناشویی زوجین ایرانی استفاده نمایند.

کد مقاله 42395
تعداد بازدید 58

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397