• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی شیوع عوارض مصرف داروهای ضدبارداری در زنان ایرانی زائر اماکن مقدس در سال 1398
تعداد صفحات 12
نویسنده زهره کشاورز - خدیجه آبادیان - ملیحه نصیری - مرضیه کرمخانی - امیر رفیعی
مشخصات نشریه  پژوهش در دین و سلامت - دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شماره 2
تاریخ انتشار تابستان - 1400
محدوده صفحات 95-84
زبان فارسی
کلید واژه زن ایرانی  حج زن  عوارض  سفرهای زیارتی  حج  حج تمتع  داروهای ضدبارداری  اماکن مقدس  به تأخیر انداختن قاعدگی  عتبات عالیات  زائران زن  شیوع عوارض  
چکیده سابقه و هدف: مصرف قرص‌های ضد بارداري هم به‌صورت خودسرانه هم تجویزشده توسط پزشک جهت به‌تأخیرانداختن قاعدگی در زائران سفرهای زیارتی حج و عتبات عالیات در چند سال اخیر بسیار رایج شده است. ازآنجایی‌که برای شناخت شیوع و نوع عوارض مصرف قرص‌ها، مطالعات کمی صورت گرفته، این مطالعه برای بررسی شیوع عوارض این داروها در زنان ایرانی زائر اماکن مقدس در سال 1398 انجام شده است.
روش کار: این مطالعه از نوع مقطعی است. در این پژوهش 123 نفر از بانوان زائر کاروان‌های حج تمتع و عتبات عالیات در سال 1398 که دارای شرایط موردنظر بودند به‌صورت مبتنی بر هدف انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها پرسش‌نامۀ محقق‌ساختۀ دو قسمتی بود. قسمت اول پرسش‌نامه در آخرین روزهای سفر حج تمتع در سرزمین مقدس عرفات پس از مراجعه به چادرهای زائران و همچنین در آخرین روز سفر زائران عتبات عالیات در مصاحبه با افراد واجد شرایط تکمیل شد. همچنین، یک ماه پس از بازگشت از سفر حج و عتبات عالیات از طریق تماس تلفنی با افراد، اطلاعات لازم دریافت و قسمت دوم پرسش‌نامه تکمیل شد. در این پژوهش همۀ موارد اخلاقی رعایت شده است و مؤلفان مقاله تضاد منافعی گزارش نکرده‌اند.
یافته‌ها: نتایج آزمون فراوانی عوارض مصرف دارو نشان داد که لکه‌بینی، خون‌ریزی، تهوع و سرگیجه، اضطراب و افسردگی و تحریک‌پذیری، درد قفسۀ سینه و تنگی نفس و مشکلات ناحیۀ اندام تحتانی مثل تورم، ورم یک طرفۀ پا و پادرد از مهم‌ترین عوارض مصرف دارو بود. تحلیل آزمون ناپارامتری مک نمار نشان داد که بین بروز برخی عوارض در طول سفر و بعد از آن تفاوت معنی‌داری وجود داشت ( 05/0 P < ).
نتیجه‌گیری: به‌دلیل عوارض ایجادشدۀ ناشی از مصرف قرص در طول سفر و بعد از آن، توصیه می‌شود کمترین تعداد قرص استفاده شود تا عوارض کمتری برای مصرف‌کنندگان ایجاد شود و حتی بهتر است شروع مصرف قرص فقط چند روز قبل از زمان مورد انتظار قاعدگی باشد.

کد مقاله 42376
تعداد بازدید 149

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397