ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر امنیت روانی اجتماعی، شادکامی و سلامت روانی زنان بی‌سرپرست
تعداد صفحات 11
نویسنده محمدعلی عامری - آیت‌اله فتحی - سعید شریفی رهنمو - اسماعیل نوری
مشخصات نشریه  تحقیقات علوم رفتاری (مصوب وزارت بهداشت) شماره 2
تاریخ انتشار تابستان - 1400
محدوده صفحات 368-358
زبان فارسی
کلید واژه امنیت اجتماعی  امنیت اجتماعی زنان  بی‌سرپرست  زنان سرپرست خانوار  امنیت زنان  شادکامی  زنان بی‌سرپرست  سلامت روانی زنان  درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT)  سلامت روانی  کمیته امداد امام خمینی (ره)  امنیت روانی  مددجویان کمیته امداد  شادی زنان  زنان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره)  کلیبر (شهرستان)  
چکیده زمینه و هدف: زنان به­ عنوان نیمی از منابع انسانی در جوامع عامل مؤثری در پیشبرد اهداف جامعه و خانواده می­ باشند. مطالعات نشان می­ دهند زنان بیش از مردان در معرض فقر و تبعیض قرار دارند. حال زنان بی­ سرپرست خانوار به واسطه مسؤولیت بیش از حد، عدم آشنایی با برخی از مهارت­های اجتماعی، عدم دسترسی به منابع و در نتیجه کیفیت زندگی پایین و نیز با از دست دادن شبکه روابط و مسئولیت افراد تحت تکفل در معرض انواع آسیب­های اجتماعی و روانی قرار دارند لذا پژوهش حاضر با هدف شناسایی اثربخشی درمان پذیرش و تعهد بر امنیت روانی اجتماعی، شادکامی و سلامت روانی زنان بی­ سرپرست انجام پذیرفت.
روش: طرح پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش ­آزمون- پس ­آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری زنان بی­ سرپرست تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی ره شهرستان کلیبر در سال 1399 می­ باشند که از این جامعه، تعداد 40 نفر به صورت نمونه­ گیری هدفمند انتخاب شده و مورد بررسی قرار گرفتند. به طوری که تعداد 40 نفر از زنان به صورت تصادفی در 2 گروه، آزمایش (20 نفر) و کنترل ­(20 نفر) قرار گرفتند. برای جمع ­آوری داده­ ها از پرسشنامه امنیت روانی- اجتماعی مزلو (1992)، شادکامی آرحیل و لو (1990) و سلامت روانی گلدبرگ (2008) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ­ها با روش آماری تحلیل کوواریانس انجام گرفت.
یافته: نتایج پژوهش نشان داد؛ درمان پذیرش و تعهد بر امنیت روانی- اجتماعی، شادکامی و سلامت روانی زنان بی­ سرپرست تأثیر دارد و باعث افزایش امنیت روانی- اجتماعی و شادکامی و کاهش سلامت روانی در زنان بی­ سرپرست می ­شود (نمره پایین ­تر نشان دهنده سلامت روانی بالاتر است).
نتیجه­ گیری: بنابراین با توجه به یافته‌های پژوهش می ­توان گفت؛ نهادهای مسئول شرایط مداخله­ های روان­شناختی رایگان از جمله درمان پذیرش و تعهد همراه با حمایت­ های اقتصادی، آموزشی و فرهنگی مناسب را برای این خانواده ­ها فراهم آورند تا زنان بی­ سرپرست در ادراک وضعیت اجتماعی خود، ارزیابی مثبتی داشته و شرایط مطلوبی داشته باشند.

کد مقاله 42328
تعداد بازدید 107

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397