ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی درمان عدالت خواهی جنسیتی مبتنی بر آموزه‌های دینی بر طرحواره نقش جنسیتی و سرمایه فکری دختران با تأخیر در ازدواج
تعداد صفحات 13
نویسنده مهسا جرجرزاده شوشتری - پروین احتشام زاده - غلامرضا پاشا - فاطمه مرعشیان
مشخصات نشریه  تحقیقات علوم رفتاری (مصوب وزارت بهداشت) شماره 1
تاریخ انتشار بهار - 1400
محدوده صفحات 57-45
زبان فارسی
کلید واژه ازدواج  ازدواج دیررس  نقش‌های جنسیتی  تأخیر در ازدواج  دختران مجرد  افزایش سن ازدواج  تهران  طرحواره‌های نقش جنسیتی  تجرد زیستی  ازدواج دختر  سرمایه روانشناختی  طرحواره‌های جنسیتی  آموزه‌های دینی  دختران مجرد بالای 30 سال  سرمایه فکری  عدالت خواهی  عدالت خواهی جنسیتی  
چکیده زمینه و هدف: بالا رفتن سن ازدواج جوانان، تجرد زیستی و مشکلات ازدواج دیرهنگام بخصوص برای دختران، مسئله ­ای است که باید به شکل جدی به آن پرداخته شود. بویژه که، مشکلات روانی و اجتماعی متنوعی را برای افراد مجرد ایجاد می‌کند. پژوهش حاضر، با هدف تدوین بسته آموزشی عدالت­ خواهی جنسیتی بر اساس آموزه ­های دینی و اثربخشی آن بر سرمایه روان­شناختی و طرحواره نقش جنسیتی دختران با تاخیر در ازدواج انجام گردید.
مواد و روش‌ها: طرح از دو بخش کیفی و کمی تشکیل شد. در بخش کیفی، استنتاج تحلیلی و در بخش کمی، آزمایشی و از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل دختران مجرد (۳۰-۴۵ سال) مراجعه کننده به مراکز بهداشت روان شهر تهران بود که تعداد ۳۰ نفر به روش هدفمند به عنوان نمونه انتخاب و به روش تصادفی ساده در دو گروه ۱۵ نفری (گروه آزمایش و گواه) جایگزین شدند. اعضای گروه آزمایش به مدت ۸ جلسه تحت بسته آموزشی محقق ساخته عدالت­خواهی جنسیتی بر اساس آموزه­ های دینی گروهی قرار گرفتند. گروه کنترل هیچ مداخله‌ای دریافت نکردند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه سرمایه روانشناختی وتانز و همکاران، طرحواره های جنسیتی بم بود. داده‎های پژوهش به وسیله آزمون تحلیل کواریانس چندمتغیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که آموزشی عدالت­ خواهی جنسیتی بر اساس آموزه ­های دینی گروهی بر افزایش سرمایه روان­ شناختی و بهبود طرحواره ­های نقش جنسیتی دختران با تاخیر در ازدواج مؤثر بود (۰۰۱/۰ > p).
نتیجه‌گیری: به نظر می رسد که ضرورت کاربرد عدالت­ خواهی جنسیتی بر اساس آموزه­ های دینی را در راستای بهبود سرمایه روانشناختی و طرحواره­ های نقش جنسیتی دختران با تاخیر ازدواج خاطر نشان ساخت.

کد مقاله 42315
تعداد بازدید 127

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397