عنوان
|
بررسی تأثیر انواع فعالیتهای کارآفرینی زنان روستایی بر امنیت غذایی پایدار خانوار (مورد مطالعه: شهرستان خرم آباد) |
تعداد صفحات
|
16 |
نویسنده
|
فاطمه ملکیفرد - رضوان قنبری موحد - سعید غلامرضایی - محمدرضا پاکروان چروده |
مشخصات نشریه
|
پژوهشهای روستایی - دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران شماره 2 |
تاریخ انتشار
|
تابستان - 1400 |
محدوده صفحات
|
289-274 |
زبان
|
فارسی |
کلید واژه
|
توسعه پایدار زنان روستایی زنان کارآفرین کارآفرینی خرم آباد (شهرستان) کارآفرینی زنان صنایع دستی کارآفرینی روستایی فعالیت کارآفرینانه امنیت غذایی صنایع دستی روستایی امنیت غذایی خانوار امنیت غذایی پایدار خانوارهای کارآفرین صنایع تبدیلی
|
چکیده
|
پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر انواع فعالیتهای کارآفرینی زنان روستایی بر امنیت غذایی پایدار خانوارهای آنان در شهرستان خرمآباد انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق حاضر زنان کارآفرین روستایی شهرستان خرمآباد بود (395 = N) که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان و با روش نمونهگیری خوشهای سه مرحلهای 190 نفر بهعنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار اصلی گردآوری دادههای پرسشنامه محققساخته بود. نتایج نشان داد که وضعیت امنیت غذایی پایدار خانوارها در شرایط مطلوبی (59/2) قرار ندارد. نتایج حاصل از آزمون کروسکال والیس نشان داد که از لحاظ امنیت غذایی پایدار، تفاوت معنیداری در انواع فعالیت کارآفرینی زنان روستایی در ابعاد مصرف و دستیابی وجود دارد
(05/0 P < ). بعلاوه نتایج حاصل از آزمون تعقیبی LSD در بعد دستیابی نشان داد که گروه صنایعدستی بهصورت معنیداری (05/0 P < ) با گروه صنایع تبدیلی و تولیدات کشاورزی تفاوت دارد و خانوارهای کارآفرین مشغول در فعالیت تولیدات کشاورزی و صنایع تبدیلی در بعد دستیابی از وضعیت بهتری نسبت به خانوارهای کارآفرین مشغول در فعالیت صنایعدستی برخوردارند. همچنین در بعد مصرف هم، خانوارهای کارآفرین مشغول در فعالیت صنایع تبدیلی وضعیت بهتری نسبت به گروه تولیدات کشاورزی دارند. لذا بر اساس نتایج بهدستآمده پیشنهادهایی از قبیل ارائه اعتبارات مالی توسط سیاستگذاران، متنوع سازی فعالیتهای کارآفرینی مبتنی بر تولیدات کشاورزی و فرآوری مواد غذایی و برگزاری کارگاههای آموزشی برای زنان کارآفرین مشغول در فعالیت صنایع تبدیلی با هدف تأمین و نگهداری، فرآوری و بستهبندی، ایمنی و بهداشت مواد غذایی ارائه میشود.
|