• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی تأثیر انواع فعالیت‌های‌ کارآفرینی زنان روستایی بر امنیت غذایی پایدار خانوار (مورد مطالعه: شهرستان خرم آباد)
تعداد صفحات 16
نویسنده فاطمه ملکی‌فرد - رضوان قنبری موحد - سعید غلامرضایی - محمدرضا پاکروان چروده
مشخصات نشریه  پژوهش‌های روستایی - دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران شماره 2
تاریخ انتشار تابستان - 1400
محدوده صفحات 289-274
زبان فارسی
کلید واژه توسعه پایدار  زنان روستایی  زنان کا‌رآفرین  کارآفرینی  خرم آباد (شهرستان)  کارآفرینی زنان  صنایع دستی  کارآفرینی روستایی  فعالیت کارآفرینانه  امنیت غذایی  صنایع دستی روستایی  امنیت غذایی خانوار  امنیت غذایی پایدار  خانوارهای کارآفرین  صنایع تبدیلی  
چکیده پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر انواع فعالیت‌های کارآفرینی زنان روستایی بر امنیت غذایی پایدار خانوارهای آنان در شهرستان خرم‌آباد انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق حاضر زنان کارآفرین روستایی شهرستان خرم‌آباد بود (395 = N) که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان و با روش نمونه‌گیری خوشه‌ای سه مرحله‌ای 190 نفر به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار اصلی گردآوری داده‌های پرسشنامه محقق‌ساخته بود. نتایج نشان داد که وضعیت امنیت غذایی پایدار خانوارها در شرایط مطلوبی (59/2) قرار ندارد. نتایج حاصل از آزمون کروسکال والیس نشان داد که از لحاظ امنیت غذایی پایدار، تفاوت معنی‌داری در انواع فعالیت کارآفرینی زنان روستایی در ابعاد مصرف و دستیابی وجود دارد
(05/0 P < ). بعلاوه نتایج حاصل از آزمون تعقیبی LSD در بعد دستیابی نشان داد که گروه صنایع‌دستی به‌صورت معنی‌داری (05/0 P < ) با گروه صنایع تبدیلی و تولیدات کشاورزی تفاوت دارد و خانوارهای کارآفرین مشغول در فعالیت تولیدات کشاورزی و صنایع تبدیلی در بعد دستیابی از وضعیت بهتری نسبت به خانوارهای کارآفرین مشغول در فعالیت صنایع‌دستی برخوردارند. همچنین در بعد مصرف هم، خانوارهای کارآفرین مشغول در فعالیت صنایع تبدیلی وضعیت بهتری نسبت به گروه تولیدات کشاورزی دارند. لذا بر اساس نتایج به‌دست‌آمده پیشنهادهایی از قبیل ارائه اعتبارات مالی توسط سیاست‌گذاران، متنوع سازی فعالیت‌های کارآفرینی مبتنی بر تولیدات کشاورزی و فرآوری مواد غذایی و برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای زنان کارآفرین مشغول در فعالیت صنایع تبدیلی با هدف تأمین و نگهداری، فرآوری و بسته‌بندی، ایمنی و بهداشت مواد غذایی ارائه می‌شود.

کد مقاله 42298
تعداد بازدید 107

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397