• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه تأثیر درمان هیجان مدار فردی و زوجی بر شدت علائم پیش از قاعدگی در زنان مبتلا به اختلالات پیش از قاعدگی
تعداد صفحات 11
نویسنده ندا جوادی - شیرین کوشکی - فاطمه گلشنی - آنیتا باغداساریانس
مشخصات نشریه  دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد سال 64 شماره 2
تاریخ انتشار فروردین و اردیبهشت - 1400
محدوده صفحات 2702-2692
زبان فارسی
کلید واژه سندرم پیش از قاعدگی  زوج درمانی  زنان متأهل  قاعدگی  قاعدگی زنان  درمان متمرکز بر هیجان  تهران  نشانگان پیش از قاعدگی  زنان شهر تهران  زوج درمانی هیجان مدار  درمان هیجان‌مدار فردی  
چکیده مقدمه: اکثر زنان یکی از علائم سندرم پیش از قاعدگی را تجربه می­کنند و این علائم بر کیفیت زندگی و روابط زنان در خانواده، محل کار و اجتماع تاثیر می گذارد. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر درمان هیجان­ مدار فردی و زوجی بر شدت علائم پیش از قاعدگی انجام شد.
روش: طرح پژوهش نیمه­ آزمایشی از نوع پیش ­آزمون و پس ­آزمون با سه گروه آزمایشی و گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش را تمامی زنان متاهل در شهر تهران تشکیل دادند که از این جامعه تعداد 53 نفر با روش در دسترس به عنوان نمونه آماری انتخاب و در سه گروه (دوگروه آزمایش و یک گروه کنترل) به صورت تصادفی جایگزین شدند. یافته های مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه سندرم پیش از قاعدگی (استینر و همکاران، 2003) در سه نوبت پیش­ آزمون و پس­ آزمون و آزمون پیگیری مورد جمع آوری قرار گرفت و با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه­ گیری مکرر مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: یافته­ های پژوهش نشان داد که میانگین شدت علائم پیش از قاعدگی گروه­ های درمان هیجان مدار فردی و زوجی نسبت به پیش­ آزمون کاهش پیدا کرد و نتایج تحلیل واریانس با اندازه­ گیری مکرر نشان داد که تاثیر درمان­ ها بر کاهش شدت علائم پیش از قاعدگی معنی­ دار و پایدار است (p ≤ 0/001) و نتایج مقایسه درمان هیجان مدار فردی و زوجی نشان از آن داشت که بین رویکرد­های هیجان مدار فردی و زوجی تفاوت معنی­ داری وجود نداشت.
نتیجه­ گیری: با توجه به اثر بخش بودن رویکرد هیجان مدار فردی و زوجی، این رویکرد می‌تواند به عنوان یکی از روش‌های مداخله مورد استفاده مشاوران ازدواج و درمانگران خانواده قرار گیرد.

کد مقاله 41931
تعداد بازدید 111

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397