• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی تلفیق درمان شناختی رفتاری و درمان سیستمی بر کم میلی جنسی در زنان
تعداد صفحات 8
نویسنده فاطمه آذرتاش - عبدالله شفیع‌ آبادی - محمدرضا فلسفی نژاد - هادی فرهادی
مشخصات نشریه  دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد سال 63 شماره 6
تاریخ انتشار بهمن و اسفند - 1399
محدوده صفحات 2141-2134
زبان فارسی
کلید واژه تمایلات جنسی  تهران  رویکرد درمان سیستمی  زنان شهر تهران  رویکرد تلفیقی  کم‌ کاری میل جنسی  رویکرد شناختی رفتاری  میل جنسی زنان  اختلال میل جنسی  تلفیق درمان شناختی رفتاری و درمان سیستمی  
چکیده زمینه و هدف: عدم تمایل به ارتباط جنسی در زنان، سبب بروز آسیب‌های روان‌شناختی و هیجانی متعدد در این افراد و کاهش رضایت زناشویی و افزایش فرسودگی زناشویی می‌شود. بر همین اساس پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی تلفیق درمان شناختی_رفتاری و درمان سیستمی بر کم‌میلی جنسی در زنان انجام گرفت.
مواد و روش‌ها: روش پژوهش نیمه‌آزمایشی با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون با گروه گواه و دوره پیگیری دو ماهه بود. جامعه آماری پژوهش شامل زنان با کم‌میلی جنسی شهر تهران در سال 1397 بود. در این پژوهش تعداد 24 زن دارای کم‌میلی جنسی با روش نمونه‌گیری داوطلبانه انتخاب و با گمارش تصادفی در گروه­ های آزمایش و کنترل گمارده شدند (در هر گروه 12 زن). زنان حاضر در گروه آزمایش به مدت 8 جلسه طی دوماه به صورت هفته‌ای یک جلسه 90 دقیقه‌ای تحت تلفیق درمان شناختی_رفتاری و درمان سیستمی قرار گرفتند. در این پژوهش از پرسشنامه‌‌ تمایل جنسی هالبرت (1992) استفاده شد. داده‌های حاصل از پژوهش به شیوه تحلیل واریانس با اندازه­ گیری مکرر با استفاده از نرم‌افزار آماری 23SPSS تجزیه و تحلیل شد. اندازه اثر پژوهش 81 درصد بود.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که تلفیق درمان شناختی رفتاری و درمان سیستمی بر کم‌میلی جنسی در زنان تأثیر معنادار دارد (p < 0/001). بدین صورت که این درمان توانسته منجر به کاهش کم‌میلی جنسی در زنان شود.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج پژوهش حاضر، تلفیق درمان شناختی_رفتاری و درمان سیستمی با بهره‌گیری از فنون تصحیح و جایگزینی انتظارات غیرواقعی، آموزش ریلکسیشن و خیال‌پردازی جنسی، اولویت‌بندی کردن مشکلات فردی و ارتباطی، بازسازی شناختی و تغییر نگرش منفی نسبت به مسایل جنسی، شناخت افکار ناکارآمد و تحریفات شناختی و آموزش انواع شیوه‌های مقاربت، می‌تواند یک درمان کارآمد جهت کاهش کم‌میلی جنسی زنان به شمار رود.

کد مقاله 41879
تعداد بازدید 119

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397