• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی و تحلیل نقش عوامل محیطی اجتماعی در احساس امنیت زنان مطالعه موردی: شهر مرزی نهبندان
تعداد صفحات 17
نویسنده فاطمه بخشی شادمهری - هادی زرقانی - سمانه عبداللهی
مشخصات نشریه  پژوهش‌نامه مطالعات مرزی - مركز تحقيقات و مطالعات فرماندهي مرزباني ناجا - علمی پژوهشی شماره 1
تاریخ انتشار بهار - 1400
محدوده صفحات 121-105
زبان فارسی
کلید واژه امنیت اجتماعی  امنیت اجتماعی زنان  امنیت زنان  عوامل اجتماعی  احساس امنیت  عوامل محیطی  خراسان جنوبی (استان)  مناطق مرزی  امنیت محیطی  نهبندان (شهرستان)  
چکیده احساس امنیت نقش بسیار مهمی در سلامت روان و پویایی جوامع انسانی دارد و ازاین‌رو حکومت‌ها و دولت‌ها تلاش می‌کنند بسترهای ایجاد آرامش و تقویت احساس امنیت را در بین شهروندان خود بهبود بخشند. عوامل مختلف محیطی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در ایجاد احساس امنیت شهروندان نقش دارند. در این پژوهش تلاش شده تا نقش عوامل محیطی و اجتماعی در احساس امنیت زنان در شهر مرزی نهبندان استان خراسان جنوبی مورد بررسی قرار گیرد. بر این اساس با مراجعه به ادبیات موضوع و نظریه‌های امنیت اجتماعی و محیطی 7 شاخص انتخاب و در قالب پرسشنامه بین 365 نفر از زنان ساکن شهر نهبندان توزیع گردید. در نهایت داده‌های حاصل از پیمایش به روش تحلیل مسیر و همبستگی اسپیرمن مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد متغیرهای فضای فیزیکی شهر با ضریب 80/0، تعاملات اجتماعی با ضریب 61/0، اشتغال زنان با ضریب 40/0 و درگیری‌های قومی- مذهبی با ضریب 39/0 بیشترین تأثیر را بر احساس امنیت زنان داشته است. همچنین بین متغیر رضایت از سکونت در شهر مرزی و متغیر فضای جغرافیایی ارتباط معناداری وجود داشته است. در نهایت می‌توان گفت نتایج تحقیق در ارتباط نظری با دیدگاه‌ها و نظریات مطرح‌ شده گویای پیوندی منطقی بین سطح نظری تحقیق و سطح تجربی آن است.

کد مقاله 41817
تعداد بازدید 147

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397