• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان عوامل تعیین کننده مخارج سلامت خانوار زن سرپرست در مناطق شهری ایران
تعداد صفحات 12
نویسنده مهدی شهرکی - سیمین قادری
مشخصات نشریه  آموزش بهداشت و ارتقاي سلامت ايران - انجمن علمي آموزش بهداشت و ارتقاي سلامت ايران شماره 2
تاریخ انتشار تابستان - 1400
محدوده صفحات 144-133
زبان فارسی
کلید واژه زن ایرانی  خانوارهای زن سرپرست  مخارج خانوار  زنان سرپرست خانوار  ایران  مخارج خانواده  عوامل اجتماعی  زنان شهری  سلامت خانواده  مناطق شهری  عوامل اقتصادی  تعیین کننده‌ها  خانواده‌های شهری  تورش انتخاب نمونه  زنان سرپرست خانوار شهری  مخارج سلامت  
چکیده زمینه و هدف: با افزایش خانوارهای زن سرپرست و آسیب‌پذیری سلامت روانی و جسمانی این خانوارها و همچنین لزوم کنترل و مدیریت مخارج سلامت خانوار زن سرپرست، مطالعه حاضر با هدف بررسی عوامل تعیین ‌کننده مخارج سلامت خانوار زن سرپرست در مناطق شهری ایران صورت گرفت.
مواد و روش‌ها: مطالعه توصیفی- تحلیلی و کاربردی حاضر به ‌صورت مقطعی با رویکرد اقتصاد خرد انجام شد. حجم نمونه شامل 2645 خانوار زن سرپرست بود که بر اساس روش نمونه گیری سه مرحله‌ای، انتخاب شهر، بلوک و خانوار به صورت تصادفی سامانمند انتخاب و اطلاعات با استفاده از پرسش‌نامه هزینه و درآمد خانوارهای شهری توسط مرکز آمار ایران جمع‌آوری شد. مدل‌ها در نرم‌افزار Stata 14 و با روش دو مرحله‌ای هکمن برآورد گردید.
یافته‌ها: نتایج نشان داد مخارج سلامت ماهانه خانوار زن سرپرست با افزایش درآمد، مخارج بیمه و سن سرپرست خانوار به ترتیب به میزان 0/099، 0/71 و 16046 ریال افزایش یافت همچنین این مخارج با داشتن کودک زیر هفت سال و سالمند بالای 60 سال به ترتیب به میزان 737587 و 691909 ریال افزایش یافت. افزایش سطح تحصیلات زنان سرپرست خانوار منجر به کاهش مخارج سلامت ماهانه خانوار به میزان 37839 ریال شد.
نتیجه‌گیری: خانوارهای زن سرپرست که کودک یا سالمند داشتند، مخارج سلامت بیشتری نسبت به سایر خانوار زن سرپرست داشتند؛ بنابراین افزایش پوشش‌های بیمه‌ای برای خدمات و مراقبت‌های سلامت جهت کاهش مخارج سلامت و عدم مواجهه با هزینه‌های کمرشکن سلامت پیشنهاد می‌شود؛ همچنین این خانوار سهم بیشتری از افزایش درآمد را به مخارج سلامت اختصاص دادند از این ‌رو سیاست‌هایی برای افزایش درآمد خانوارهای زن سرپرست از طریق اشتغال، افزایش کمک‌های بلاعوض و یارانه‌های سلامت ضروری است.

کد مقاله 41748
تعداد بازدید 137

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397