• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان عوامل موثر در به کارگیری روش‌های پیشگیری از بارداری در زنان متأهل شهرستان قروه در سال 1393
تعداد صفحات 9
نویسنده عبدالرحیم افخم زاده - محمود فرهادی - نیما محمدی
مشخصات نشریه  طب پیشگیری شماره 3 پیاپی 9
تاریخ انتشار پائیز - 1395
محدوده صفحات 47-39
زبان فارسی
کلید واژه پیشگیری از بارداری  زنان متأهل  مذهب  عوامل مؤثر  روش‌های پیشگیری از بارداری  قومیت  قوم کرد  قوم فارس  باورهای بهداشتی  قروه (شهرستان)  قوم ترک  زنان مراجع به مراکز بهداشت  
چکیده مقدمه: سیاست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، همواره بر این بوده که با آموزش و مشاوره، روش های با شکست کمتر را جایگزین روش های با شکست بیشتر کند. ولی علی رغم تلاش های فراوان هنوز شیوع روش های با شکست بالا در مراکز بهداشتی درمانی زیاد است. مطالعه حاضر به منظور بررسی عوامل موثر در به کارگیری روش های پیشگیری از بارداری در زنان متأهل مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان قروه طراحی شد.
روش‌کار: این مطالعه مقطعی بر روی 200 نفر از زنان متاهل مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهری و روستایی شهرستان قروه انجام شد. روش نمونه گیری طبقه ای با توجه به قومیت (کرد، ترک و فارس) و مذهب (سنی و شیعه) بود. ابتدا 5 مرکز بهداشتی شهری و 5 مرکز بهداشتب روستایی با قومیت ها و مذاهب مختلف انتخاب شد. سپس از میان طبقات به صورت تصادفی خوشه ای از هر کدام از مراکز 20 نفر انتخاب و وارد مطالعه شدند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته در دو بخش اطلاعات دموگرافیک (وضعیت اجتماعی، فرهنگی و مذهبی فرد مورد مطالعه) و سوالاتی راجع به بکارگیری روش های جلوگیری از بارداری استفاده شد. داده ها در دو بخش توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و بخش استنباطی شامل آزمون­ های آماری (T test, chi square) با استفاده از نرم افزار آماری SPSS16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: تحصیلات زن، تحصیلات همسر و آموزش استفاده از روش های پیشگیری با استفاده از روش های پیشگیری از بارداری رابطه داشت (p 0.05). بین گروه سنی، شغل و سابقه استفاده از روش های پیشگیری با استفاده جاری از روش های پیشگیری از بارداری رابطه ای دیده نشد (p > 0.05).
نتیجه‌گیری: هر چند مذهب عامل مهمی در استفاده از روش های پیشگیری از بارداری می باشد، ولی در شهرستان قروه عامل مذهب و قومیت چندان تاثیری ندارد. تفاوت مذهبی و قومیتی بر باور بهداشتی مردم قروه تاثیری نداشته است.

کد مقاله 41708
تعداد بازدید 187

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397