• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان ارتباط نابرابری جنسیتی و شاخص‌های مربوط به کودکان در کشورهای با سطوح درآمد مختلف: یک مطالعه اکولوژیک
تعداد صفحات 9
نویسنده ناهید حاتم - الهام سیاوشی - محمد قربانی - علیرضا یوسفی
مشخصات نشریه  راهبردهای مدیریت در نظام سلامت سال 2 شماره 1 پیاپی 3
تاریخ انتشار بهار - 1396
محدوده صفحات 56-48
زبان فارسی
کلید واژه جنسیت  نابرابری  درآمد  مرگ و میر کودکان  نابرابری‌های جنسیتی  مرگ و میر نوزادان  مطالعه اکولوژیک  شاخص نابرابری جنسیتی  واکسیناسیون  شاخص‌های مربوط به کودکان  
چکیده زمینه و هدف: نابرابری جنسیتی نشان‌دهنده کاهش توسعه انسانی در نتیجه نابرابری بین زنان و مردان است که آسیب‌پذیری نسبت به بیماری‌ها را شکل می‌دهد. لذا در این مطالعه نابرابری جنسیتی در کشورهای جهان بر اساس درآمد آن‌ها بررسی و رابطه این نوع نابرابری با شاخص‌های مربوط به کودکان مورد تحلیل قرار گرفت.
روش پژوهش: مطالعه حاضر، مطالعه ای تحلیلی بود که تمامی کشورهای جهان را از نظر شاخص‌های نابرابری جنسیتی و شاخص‌های مربوط به کودکان مورد بررسی قرار داد. داده‌ها مربوط به سال 2013 بود که از سایت‌های سازمان‌های بانک جهانی و ملل متحد استخراج گردید. برای بررسی ارتباط بین متغیرها بر حسب نیاز از آزمون های ضریب همبستگی اسپیرمن و آزمون تحلیل واریانس یک‌طرفه استفاده شد. تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌‌افزار SPSS 20 انجام گرفت.
یافته‌ها: بر اساس نتایج، تفاوت آماری معنی‌داری از نظر نابرابری جنسیتی در کشورهای با سطوح درآمد مختلف وجود دارد (0/05 p < ). همچنین، بین شاخص نابرابری جنسیتی با مرگ ‌و‌ میر کودکان زیر 5 سال و مرگ ‌و ‌میر نوزادان در کشورهای با سطوح درآمدی مختلف رابطه آماری معنی‌دار مثبتی وجود دارد. این ارتباط آماری معنی‌دار در مورد متغیر درصد کودکان 32-12 ماهه واکسینه شده علیه سرخک در کشورهای با درآمد بالا وجود نداشت ( 0/389 p = و 0/932 p = ).
نتیجه‌گیری: افزایش نابرابری جنسیتی موجب افزایش مرگ ‌و میر نوزادان و کودکان زیر 5 سال شده و درصد پوشش واکسیناسیون در کودکان را کاهش می‌دهد. این موضوع در کشورهایی با درآمد کمتر، بیشتر است. بنابراین، برای کاهش مرگ‌ و میر کودکان فقط انجام مداخلات بهداشتی و درمانی کافی نیست و بایستی به عوامل فرهنگی- اجتماعی و اقتصادی توجه شده و سیاست‌های بین بخشی تدوین و اجرا گردد.

کد مقاله 41703
تعداد بازدید 188

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397