• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان رویکرد پیشگیرانه نهاد داوری: با تأکید بر کاهش پرونده‌های خانوادگی در سیستم قضایی
تعداد صفحات 22
نویسنده عارف شریعت کرمانی - معین صباحی گراغانی
مشخصات نشریه  مطالعات پیشگیری از جرم - پلیس پیشگیری ناجا پیاپی 58
تاریخ انتشار بهار - 1400
محدوده صفحات 233-211
زبان فارسی
کلید واژه داوری  دعاوی خانوادگی  داوری خانوادگی  پیشگیری از جرم  داوری در اختلافات خانوادگی  داوری در قانون ایران  اختلاف خانواده  تعارض زناشویی  حل و فصل اختلافات خانوادگی  دعاوی زوجین  نهاد داوری  سیستم قضایی  
چکیده زمینه و هدف: گرایش به حل و فصل اختلافات از طریق داوری به دلیل ویژگی ها و مزایای آن و همچنین کاهش مراجعات به دادگاه ها امروزه رونق بسیاری یافته است. این شیوه ظرفیت های لازم برای بکارگیری در دعاوی مختلف را داشته که از آن جمله می توان به کارایی آن در اختلافات خانوادگی اشاره نمود. بر این اساس به دنبال بررسی این امر هستیم که اولا نهاد داوری در حل و فصل اختلافات خانوادگی در قانون ایران از چه جایگاهی برخوردار است؟ و دیگر اینکه بکارگیری این شیوه در حل و فصل اختلافات خانوادگی چگونه می تواند از ارتکاب جرائم در این خصوص پیشگیری نماید؟
روش شناسی: این مقاله به شیوه تحلیلی- توصیفی نگارش یافته است.
یافته ها: در بررسی های به عمل آمده ملاحظه می گردد که قانون ایران ظرفیت های لازم برای بکارگیری حل و فصل اختلافات از طریق نهاد داوری را در حل و فصل اختلافات خانوادگی دارد و از این طریق می تواند ضمن پیشگیری از جرائم به دلیل تشدید اختلاف میان زوجین موجب کاهش بار محاکم و پیشگیری از اطاله دادرسی و در نهایت بهبود سیستم قضایی می گردد.
نتیجه گیری: داوری در دعاوی خانوادگی با داوری در دعاوی تجاری متفاوت بوده و داوران حق صدور رای را ندارند. لذا لازم است تا قوانین در این خصوص اصلاح شده و حل اختلافات خانوادگی از طریق داوری به لحاظ ماهیت، اختیارات داوران و امکان ارجاع موارد بیشتری از اختلافات به داوری شرایط سهل تری فراهم نماید.

کد مقاله 41599
تعداد بازدید 162

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397