• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی درمان خودشفقتی مبتنی بر ذهن آگاهی بر عواطف منفی دختران نوجوان بدسرپرست و بی سرپرست
تعداد صفحات 9
نویسنده مهسا داوودی مقدم - محسن سعیدمنش - آزاده چوب فروش زاده
مشخصات نشریه  مددکاری اجتماعی شماره 3 پیاپی 33
تاریخ انتشار پائیز - 1399
محدوده صفحات 38-30
زبان فارسی
کلید واژه دختران نوجوان  بی‌سرپرست  مشهد  دختران بی‌سرپرست  ذهن آگاهی  بدسرپرست  عواطف منفی  شفقت خود  دختران بدسرپرست  نوجوانان بدسرپرست  نوجوانان بی‌سرپرست  دختران مشهد  
چکیده مقدمه: با توجه به این که نوجوانان بدسرپرست و بی‌سرپرست در طول زندگی خود در معرض عواطف منفی قرار می‌گیرند و از طرفی اجرای مداخلات روا‌‌ن‌شناختی برای این نوجوانان اهمیت بالایی دارد، پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی درمان خودشفقتی مبتنی بر ذهن‌آگاهی M‏SC بر عواطف منفی دختران نوجوان سیزده تا هجده سال بی‌سرپرست و بدسرپرست مراکز مشهد انجام شد.
روش: در این پژوهش شبه آزمایشی از طرح پیش‌آزمون-پس‌آزمون با گروه کنترل استفاده شد، جامعه‌آماری تمامی نوجوانان دختر بدسرپرست و بی‌سرپرست مراکز بهزیستی شهر مشهد در سال 1397 بودند. دو مرکز که در هیچ طرح پژوهشی شرکت نداشتند از هشت مرکز موجود مشهد از طرف بهزیستی معرفی شدند. از این دو مرکز بیست و هشت نوجوان به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و به‌صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل چهارده نفر در هر گروه جایگزین شدند. گروه آزمایش طی دوازده جلسه نود دقیقه‌ای، در مدت سه ماه تحت درمان خودشفقتی مبتنی بر ذهن‌آگاهی قرار گرفت و گروه کنترل هیچ مداخله‌ای را دریافت نکرد. تمامی شرکت‌کنندگان فرم بلند دویست و چهل سوالی تجدید نظر شده شخصیتی نئو NEO PI-R را در دو مرحله قبل و پس از مداخله تکمیل کردند.
نتایج: نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد بین نمرات عواطف منفی و شش مولفه آن اضطراب، خشم، افسردگی، شرم، تحریک‌پذیری و آسیب‌پذیری از استرس‌ در گروه آزمایش با گروه کنترل در مرحله پس‌آزمون تفاوت معنی‌داری وجود دارد. (01/0 > P)
بحث و نتیجه‌گیری: یافته‌های پژوهش حاکی از آن است که درمان خودشفقتی مبتنی بر ذهن‌آگاهی در کاهش عواطف منفی دختران نوجوان بدسرپرست و بی‌سرپرست موثر است. لذا به روانشناسان، مددکاران اجتماعی و سایر حرفه‌های یاری‌رسان توصیه می‌شود از این مداخله برای کاهش عواطف منفی نوجوانان بدسرپرست و بی‌سرپرست بهره جویند.

کد مقاله 41589
تعداد بازدید 139

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397