• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی روند تغییرات جمعیت بی همسر به دلیل طلاق در سرشماری‌های عمومی نفوس و مسکن ایران: 95-1365
تعداد صفحات 16
نویسنده ملیحه علی مندگاری - فریبا بنی هاشمی
مشخصات نشریه  بررسی‌های آمار رسمی ایران (گزيده مطالب آماری سابق) سال 30 شماره 2
تاریخ انتشار پاییز و زمستان - 1398
محدوده صفحات 518-503
زبان فارسی
کلید واژه زنان مطلقه  ایران  بی‌سوادی  ایلام  سواد  تهران  کرمانشاه  ترتیبات زندگی  چهار محال و بختیاری (استان)  وضع فعالیت  کهگیلویه و بویراحمد (استان)  طلاق  البرز (استان)  استان‌های ایران  سرشماری عمومی نفوس و مسکن 1395  مردان مطلقه  جمعیت بی همسر به دلیل طلاق  سرشماری عمومی نفوس و مسکن  یزد (استان)  
چکیده مقاله حاضر با هدف مطالعه روند تغییرات جمعیت بی‌همسر به دلیل طلاق طی 5 دوره سرشماری 95-1365 و برخی از ویژگی‌های جمعیت شناختی، اقتصادی و اجتماعی آنان در سطح استان‌های کشور پرداخته است. یافته‌های پژوهش حاکی از آن است که بیشترین نسبت افراد بی‌همسر به دلیل طلاق به افراد متاهل در استان‌های تهران، البرز و کرمانشاه در تمام دوره‌های سرشماری در بین استان‌ها هم برای مردان و هم برای زنان مشاهده است. استان‌های چهارمحال و بختیاری، یزد، کهگیلویه و بویراحمد و ایلام، استان‌هایی هستند که در بیشتر این سالها در پایین لیست این نسبت قرار داشته‌اند. نرخ بی‌سوادی در تمام سال‌های سرشماری بین افراد بی‌همسر به دلیل طلاق کمتر از افراد دارای همسر بوده است. این روند برای هر دو جنس یکسان است. مردانی که به دلیل طلاق بی‌همسر هستند بیش از این‌که شاغل باشند بیکار هستند و زنان مطلقه نیز به شدت نیازمند حضور در بازار کار هستند. مردان بعد از طلاق تمایل بیشتری پیدا کرده‌اند که به خانوار قبلی خود بازگردند، در حالی‌که زنان خود خانواده مستقلی تشکیل می‌دهند و در نقش سرپرست خانوار ظاهر می‌شوند. مطالعه مستمر عوامل و پیامدهای طلاق برای جلوگیری از مواجه شدن ناگهانی با یک وضعیت بحرانی لازم وضروری است. پیشنهاد می‌شود برای مطالعه عمیق تر درباره طلاق و نیز مطالعه آن در گستره جغرافیای کشور پیمایش ملی خانواده صورت گیرد و زمینه دسترسی به داده های طولی در حوزه تحولات ازدواج و طلاق و پویایی های خانواده فراهم شود.

کد مقاله 41582
تعداد بازدید 147

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397