• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تأثیر مداخلات آموزشی بر ارتقای عملکرد جنسی و رضایت زناشویی زنان: یک مطالعه مداخله‌ای
تعداد صفحات 9
نویسنده لیلا اسکندری - فریده ایزدی ثابت - راهب قربانی - فرید غریبی
مشخصات نشریه  کومش شماره 3 پیاپی 83
تاریخ انتشار خرداد و تیر - 1400
محدوده صفحات 364-356
کلید واژه رضایت زناشویی  عملکرد جنسی زنان  عملکرد جنسی  مداخله آموزشی  رفتارهای جنسی  رضایتمندی زناشویی زنان  سمنان  
چکیده هدف: داشتن روابط زناشویی مناسب، یک عامل مهم در موفقیت و استمرار زندگی مشترک زوجین می‌باشد. بر این اساس، مطالعه حاضر با هدف بررسی و ارتقای عملکرد جنسی و رضایت زناشویی در زنان شهر سمنان از طریق مداخلات آموزشی اجرا گردید.
مواد و روش‌ها: مطالعه مداخله‌ای حاضر در سال 1398 در مراکز بهداشتی منتخب شهر سمنان به انجام رسید. حجم نمونه مطالعه با استفاده از مطالعات مشابه 200 نفر تعیین گردید که به‌صورت تصادفی بین دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند. ابزار مطالعه شامل دو پرسش‌نامه استاندارد جهت سنجش عملکرد جنسی و رضایت زناشویی بود که روایی و پایایی آن‌ها در مطالعات پیشین تایید شده بود. مشارکت‌کنندگان مطالعه در دو مرحله پیش و پس از مداخلات آموزشی مورد بررسی قرار گرفتند و اثربخشی مداخلات از طریق مقایسه نتایج حاصل از گروه‌های مورد و شاهد تعیین گردید.
یافته ها: بررسی تاثیر مداخلات آموزشی بر عملکرد جنسی مشارکت‌کنندگان نشان داد که مداخلات اجرا شده دارای تغییر مثبت و معنی‌دار بر تمامی ابعاد عملکرد جنسی (به‌جز بُعد درد هنگام مقاربت) و نیز عملکرد جنسی کل بوده است ( 05/0 P < ). هم‌چنین نتایج مطالعه در خصوص تاثیر مداخلات آموزشی بر رضایت زناشویی شرکت‌کنندگان نشان‌دهنده تاثیر مثبت معنی‌دار مداخلات بر دو بُعد ارتباط و رضایت ( 05/0 P < ) و عدم تاثیر بر دو بُعد تحریف آرمانی و حل تعارض می‌باشد ( 05/0 P > ).
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه نشان داد که اجرای مداخلات آموزشی و برقراری سازوکارهای مشاوره می‌تواند منجر به ارتقای وضعیت عملکرد جنسی و رضایت زناشویی در زنان گردد. بی‌تردید ادغام این مداخلات آموزشی در سیستم بهداشت و درمان کشور می‌تواند نوید‌بخش استحکام روزافزون بنیان خانواده باشد.

کد مقاله 41544
تعداد بازدید 54

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397