• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی مهارت آموزی مبتنی بر درمان شفقت به خود بر نشخوار فکری، خصومت و شرم در زنان مبتلا به HIV
تعداد صفحات 7
نویسنده فرزانه حاجی زاده - فرناز کشاورزی ارشدی - فریبا حسنی - میترا صفا
مشخصات نشریه  سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران شماره 4
تاریخ انتشار زمستان - 1399
محدوده صفحات 231-225
زبان فارسی
کلید واژه شرم  خصومت  ایدز  بیماران مبتلا به ایدز  نشخوار فکری  احساسات منفی  هیجانات منفی  شفقت خود  زنان اچ آی وی مثبت  درمان مبتنی بر شفقت خود  
چکیده زمینه: زنان مبتلا به HIV به دلیل مشکلات جسمی و روانی، احساسات و هیجانات منفی را تجربه می کنند. در سال های اخیر شفقت به خود، به عنوان راهی برای تعدیل احساسات منفی مورد توجه قرار گرفته است. این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی مهارت آموزی مبتنی بر درمان شفقت به خود بر نشخوار فکری، خصومت و شرم در زنان مبتلا به HIV انجام شد.
روش‌کار: پژوهش حاضر شبه آزمایشی، از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود و از روش نمونه‌گیری غیر تصادفی- هدفمند و گمارش تصادفی استفاده شد. بدین منظور 60 نفر زن مبتلا به HIV به صورت هدفمند انتخاب و با گمارش تصادفی در گروه‌های آزمایش و گروه گواه قرار گرفتند. گروه آزمایش ده جلسه 90 دقیقه ای مهارت آموزی مبتنی بر درمان شفقت به خود را هفته ای یکبار دریافت کرد. ابزار اندازه گیری، شامل پرسشنامه نشخوار فکری تراپنل و کمپل (1999)، خصومت ردفورد (1998) و شرم درونی شده کوک (1993) بود که توسط گروه نمونه در دو مرحله قبل از مداخله و پایان مداخله جمع آوری شد.
یافته ها: نتایج تحلیل کواریانس نشان داد که مهارت آموزی شفقت به خود بر کاهش خصومت و شرم در گروه آزمایش، در مقایسه با گروه کنترل در مرحله پس آزمون موثر می باشد (01/0 > p). در نشخوار فکری بین دو گروه آزمایش و کنترل تفاوتی مشاهده نشد.
نتیجه گیری: به نظر می رسد مهارت آموزی مبتنی بر درمان شفقت به خود، می‌تواند در کاهش خصومت و شرم زنان مبتلا به HIV موثر است. بنابراین این روش برای بهبود علائم روانشناختی زنان مبتلا به HIV پیشنهاد می شود.

کد مقاله 41540
تعداد بازدید 159

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397