• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان انحلال قهری قرارداد جانشینی در بارداری
تعداد صفحات 21
نویسنده محسن صفری - محمدرضا شاهینی
مشخصات نشریه  حقوق پزشکی - محمود عباسی - علمی پژوهشی پیاپی 56
تاریخ انتشار بهار - 1400
کلید واژه انتقال جنین  بارداری  مادر جانشین  مراکز درمانی  جانشینی در بارداری  جنین آزمایشگاهی  والدین ژنتیکی  فسخ قرارداد  فسخ و انفساخ قرارداد جانشینی  منفسخ  انحلال قهری  پیش از انتقال جنین  پس از انتقال جنین  
چکیده زمینه و هدف: در جامعه کنونی ایران در پی افزایش میزان ناباروری به علل گوناگون، انعقاد قرارداد جانشینی در بارداری سیر صعودی را دنبال کرده است و بالتبع، قرارداد مزبور و مباحث راجع به آن، علی‌الخصوص انحلال آن و خاصّه انحلال قهری قرارداد از اهمیت دوچندانی برخوردار شده است؛ به گونه­ ای که در آینده­ ای نزدیک، اختلافات فیمابین طرفین اصلی قرارداد پیرامون انحلال قهری یا بقاء قرارداد، به علت فقدان منابع قانونی مدون به یکی از دعاوی حساس، سرنوشت­ ساز و البته شایع در محاکم بدل خواهد شد.
مواد و روش‌ها: در پژوهش حاضر با رویکرد تحلیلی-توصیفی به تبیین موجبات گوناگون انفساخ قرارداد پرداخته شده است. روش جمع­ آوری اطلاعات بصورت کتابخانه­ ای است و با مراجعه به کتب و مقالات تهیه و تدوین شده است.
یافته‌ها: قرارداد جانشینی در بارداری به دو مرحله‌ی پیش از انتقال جنین به رحم و پس از آن تقسیم می‌شود که حسب اینکه جنین در هر یک از این مراحل از چه ماهیتی برخوردار هست، در مصادیق و موجبات انحلال قهری (انفساخ) قرارداد مزبور موثر خواهد بود. فی­ الواقع در مرحله‌ی پس از انتقال جنین، موضوع قرارداد به شخص تبدیل می‌شود و با شخصیت انسانی مواجه هستیم و لزوم حفظ حیات جنین انسانی در این مرحله ما را ملزم می­ نماید که رویکرد خود را در خصوص موجبات انفساخ قرارداد مزبور تغییر داده و به شیوه­ ی متفاوتی به بررسی موضوع بپردازیم.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، اصالت متون، صداقت و امانت­داری رعایت شده است.
نتیجه‌گیری: النهایه باید گفت که در مرحله­ پیش از انتقال جنین، قرارداد به واسطه­ موجبات متعددی از جمله فوت طرفین و یا انحلال شخص حقوقی، محجوریت، طلاق، تغییر جنسیت، تلف قهری موضوع قرارداد و درج شرط فاسخ منفسخ می­ گردد و در مرحله­ پس از انتقال جنین، تنها موجب انفساخ قرارداد، بلاموضوع شدن قرارداد است که به واسطه­ سقط جنین رخ می­ دهد. فلذا مصادیق انفساخ قرارداد جانشینی در بارداری در مرحله­ پیش از انتقال جنین به رحم به­ مراتب بسیار گسترده­ تر از پس از انتقال جنین خواهد بود.

کد مقاله 41534
تعداد بازدید 33

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397