• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه ناامیدی و فشار عصبی پس از آسیب در زنان با و بدون تجربه قربانی خشونت همسر در شهر اصفهان
تعداد صفحات 30
نویسنده نفیسه ملاقلی - محمدمهدی جهانگیری
مشخصات نشریه  رفاه اجتماعی - دانشگاه علوم بهزيستی و توانبخشی، گروه پژوهشی رفاه اجتماعی - علمی پژوهشی سال 21 پیاپی 80
تاریخ انتشار بهار - 1400
محدوده صفحات 200-171
کلید واژه خشونت  همسرآزاری  خشونت خانگی  خشونت خانگی علیه زنان  زنان اصفهان  اصفهان  خشونت شوهر  تجربه خشونت  ناامیدی  قربانیان خشونت  زنان خشونت دیده  تجربه همسرآزاری  فشار عصبی  فشار عصبی پس از آسیب  
چکیده مقدمه: هدف پژوهش حاضر مقایسه ناامیدی و فشار عصبی پس ‌از آسیب در زنان با و بدون تجربه قربانی خشونت همسر بود.
روش: روش پژوهش از نوع علی‌-‌مقایسه‌ای (پس رویدادی) بود. بدین منظور از بین جامعه آماری پژوهش که کلیه زنان با و بدون تجربه قربانی خشونت همسر در شهر اصفهان بودند، تعداد 120 نفر (60 نفر زنان دارای تجربه و 60 نفر زنان بدون تجربه قربانی خشونت همسر) به شیوه نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و از آنان خواسته شد به سؤالات پرسشنامه همسرآزاری، مقیاس ناامیدی بک (BHS) و مقیاس استرس پس از سانحه می‌سی‌سی‌پی پاسخ دهند. داده‌های حاصل از پژوهش، با توجه به فرضیه‌های مورد بررسی، با استفاده از نرم‌افزار ‌SPSS.ver24 در دو بخش توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (تحلیل واریانس چندمتغیره و آزمون T دو گروه مستقل) مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: بین ناامیدی و فشار عصبی پس از آسیب در زنان با و بدون قربانی خشونت همسر تفاوت وجود دارد. به‌عبارت‌دیگر، زنان قربانی خشونت همسر نسبت به زنان بدون تجربه خشونت همسر ناامیدی بیشتری داشته و فشار عصبی پس از آسیب بیشتری تجربه می‌کنند.
بحث: با توجه به نتایج پژوهش حاضر، ضروری است که اقدامات مشاوره‌ای و درمانی به‌موقع و مؤثر برای کاهش ناامیدی و فشار عصبی پس از آسیب در زنان در معرض خطر خشونت همسر انجام شود تا از میزان آثار زیان‌بار خانوادگی و اجتماعی آن کاسته شود.

کد مقاله 41466
تعداد بازدید 28

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397