• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان امکان‌سنجی تدوین قانون در رابطه با کاهش جنین (با رویکرد فقهی و حقوقی)
تعداد صفحات 13
نویسنده مریم السادات محقق داماد - رکسانا بوعذار
مشخصات نشریه  حقوق پزشکی - محمود عباسی پیاپی 56
تاریخ انتشار 1400
محدوده صفحات 87-75
زبان فارسی
کلید واژه جنین  آثار فقهی  پیامدهای اجتماعی  آثار حقوقی  رویکردهای فقهی  رویکردهای حقوقی  کاهش جنین  آثار منفی  امکان‌سنجی  تدوین قانون  
چکیده زمینه و هدف: یکی از مشکلات دانش پزشکی در حوزۀ ناباروری که به امری رایج تبدیل شده، پدیدۀ چندقلوزایی و تولد نوزادان معیوب است. پزشکان در کلینیک‌های ناباروری تلاش می‌کنند تا از طریق کاهش جنین، این مشکل را تا حدود زیادی تقلیل دهند و به سطح قابلِ‌قبولی برسانند. از این‌رو با توجه ‌به اهمیت و ضرورت مقولۀ کاهش جنین، هدف اصلی این پژوهش بررسی آثار ناشی از این پدیده و لزوم آگاهی از آن‌ها است.
مواد و روش‌ها: این تحقیق از نوع نظری بوده ‌روش تحقیق به صورت توصیفی‌ تحلیلی و با رویکردی فقهی‌ حقوقی است. جمع‌آوری اطلاعات به صورت کتابخانه‏ ای و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات حقوقی و فقهی صورت گرفته است.
یافته‌ها: یافته­ های این پژوهش نشان می‌دهد که کاهش جنین، در صورتی که تعداد جنین‌های منتقل‌شده به رحم مادر بیش از یکی باشد، گرچه در بعضی از موارد دارای توجیه اخلاقی، فقهی و قانونی است، آثار منفی انکارناپذیری بر مادر، جنین و جامعه دارد.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت­داری رعایت شده است.
نتیجه ­گیری: نتایج پژوهش حاکی از آن است که اتخاذ رویکردی متناسب با تحولات پزشکی در حوزۀ درمان ناباروری، در راستای تعیین ضوابط قانونی و پزشکی از جمله محدودیت انتقال بیش از یک جنین به رحم مادر توسط پزشکان، برای جلوگیری از اقدام به کاهش جنین و آثار منفی آن، امری ضروری و نیازمند قانون­گذاری است.

کد مقاله 41424
تعداد بازدید 150

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397