• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان خانواده، آشیانه رنج: شرح تجارب زندگی مراجعین با اختلال روان پزشکی از انگ خانواده
تعداد صفحات 7
نویسنده عباس حیدری - علی مشکین یزد - پروانه سودمند
مشخصات نشریه  اصول بهداشت روانی (مصوب وزارت بهداشت) شماره 6
تاریخ انتشار مهر و آبان - 1399
محدوده صفحات 397-391
زبان انگلیسی
کلید واژه اختلالات روانی  اختلالات روان پزشکی  تجارب زندگی  خانواده  مطالعه کیفی  انگ  ننگ  هرمنوتیک  پدیدارشناسی هرمنوتیک  انگ خانوادگی  
چکیده مقدمه: افراد مبتلا به اختلالات روان پزشکی به عنوان یک گروه اقلیت شناخته می شوند که از نظر اجتماعی مورد تبعیض، تمسخر و طرد قرار می گیرند. منابع بسیاری از ننگ برای مراجعه کنندگان با این اختلالات وجود دارد که مهمترین آنها اعضای خانواده است. از آنجا که تأثیر انگ خانواده بر این بیماران پیامدهای نامطلوب زیادی به همراه دارد، هدف از این مطالعه درک تجربیات افراد مبتلا به اختلال روان پزشکی از انگ خانواده است.
روش کار: این مطالعه پدیدارشناسی هرمنوتیکی بر روی 12 مراجع مبتلا به اختلال روان پزشکی انجام شد که با روش نمونه گیری هدفمند در سال 2017 انتخاب شدند. در طول این مطالعه، مصاحبه های غیر ساختاری برای جمع آوری داده ها استفاده شد و فرایند تجزیه و تحلیل داده ها پدیدارشناسی تفسیری بود که توسط دیکلمن و دیگران ارائه شده است (1989)
یافته ها: "خانواده، آشیانه رنج" موضوع اصلی این تحقیق است که شامل سه زیر مضمون "نگاه خانوادگی خاکستری"، "ترس از افشاگری" و "زندگی جهنمی" و معانی حمایتی مشترک آنها است.
نتیجه گیری: شناخته شدن به عنوان یک بیمار روان پزشکی در خانواده باعث می شود تا بیماران، انسانی موجه به حساب نیایند. اعضای خانواده رفتارهایی مانند فاصله گرفتن، ترس، انزجار، تمسخر، نادیده گرفته شدن و عدم تمایل به زندگی با آنها را نشان میدهند. نتایج این مطالعه همچنین می تواند به شکل گیری مداخلات و سیاست هایی برای پیشگیری از ننگ خانواده علیه افراد مبتلا به اختلالات روان پزشکی کمک کند.

کد مقاله 41369
تعداد بازدید 62

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397