• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی مداخله مبتنی بر فراشناخت بر صمیمیت زناشویی زنان پس از زایمان
تعداد صفحات 7
نویسنده بهاره آقابیگی - سحر خانجانی وشکی
مشخصات نشریه  تحقیقات نظام سلامت - دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی استان اصفهان - علمی پژوهشی سال 17 شماره 1
تاریخ انتشار بهار - 1400
محدوده صفحات 28-22
زبان فارسی
کلید واژه زنان اصفهان  اصفهان  صمیمیت زناشویی  بعد از زایمان  فراشناخت  فراشناخت درمانی  زنان مراجعه کننده به مراکز مشاوره  صمیمیت زنان  زنان زایمان کرده  
چکیده مقدمه: سلامت زنان، تضمین‌کننده سلامت خانواده و جامعه می‌باشد. سلامت جسمی و روانی زنان پس از زایمان تحت تأثیر قرار می‌گیرد و صمیمیت زناشویی آنان کاهش می‌یابد. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی مداخله مبتنی بر فراشناخت بر صمیمیت زناشویی زنان پس از زایمان انجام شد.
روش‌ها: این مطالعه از نوع شبه آزمایشی با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون همراه با گروه شاهد بود. جامعه آماری تحقیق را کلیه زنان زایمان کرده مراجعه‌کننده به مراکز مشاوره شهر اصفهان در سال 1397 تشکیل دادند. روش نمونه‌گیری از نوع داوطلبانه بود و 30 نفر به صورت تصادفی در دو گروه شاهد (15 نفر) و آزمایش (15 نفر) قرار گرفتند. ابزار پژوهش، پرسش‌نامه صمیمیت زوجین اولیا و همکاران بود. برای گروه آزمایش، 8 جلسه مداخله مبتنی بر فراشناخت به مدت 90 دقیقه اجرا شد. داده‌ها با استفاده از آزمون تحلیل کواریانس در نرم‌افزار SPSS تجزیه و تحلیل گردید.
یافته‌ها: نتایج تحلیل داده‌ها با استفاده از آزمون تحلیل کواریانس نشان داد که مداخلات فراشناختی بر صمیمیت زناشویی زنان پس از زایمان مؤثر بود. به عبارت دیگر، میانگین نمرات صمیمیت زناشویی زنان پس از زایمان در مرحله پس‌آزمون در گروه آزمایش نسبت به گروه شاهد پس از کنترل اثر پیش‌آزمون، افزایش معنی‌داری داشت.
نتیجه‌گیری: مداخلات فراشناختی تأثیر مثبتی بر صمیمیت دارد و منجر به افزایش صمیمیت زناشویی زنان پس از زایمان می‌گردد. بنابراین، پیشنهاد می‌شود که با همکاری مراکز مشاوره و بهداشت به منظور ارتقای سلامت جسمی و روانی زنان پس از زایمان، تسهیلاتی جهت برگزاری دوره‌های مذکور اختصاص داده شود.

کد مقاله 41274
تعداد بازدید 142

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397