• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان ارایه الگوی اعتیاد به سیگار کشیدن در زنان جوان: یک مطالعه کیفی
تعداد صفحات 9
نویسنده حسین معینی - ابوالفضل حاتمی ورزنه - شکوفه نیک‌پور
مشخصات نشریه  تحقیقات نظام سلامت - دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی استان اصفهان - علمی پژوهشی سال 17 شماره 1
تاریخ انتشار بهار - 1400
محدوده صفحات 52-44
زبان فارسی
کلید واژه مصرف سیگار  مطالعه کیفی  الگوی مصرف سیگار  زنان جوان  وابستگی به سیگار  
چکیده مقدمه: در سال‌های اخیر، تعداد رو به رشدی از زنان جوان به سمت سیگار کشیدن سوق پیدا کرده‌اند. از این‌رو، پژوهش حاضر با هدف ارایه الگوی اعتیاد به سیگار انجام ‌شد.
روش‌ها: نمونه‌های این مطالعه به روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شدند. در نهایت، 20 نفر مورد مصاحبه نیمه ساختار یافته قرار گرفتند و داده‌ها منطبق با روش گراندد تئوری تجزیه و تحلیل گردید.
یافته‌ها: شرایط زمینه‌ای شامل «سابقه‌ مصرف سیگار در خانواده، توزیع گسترده، دسترسی آسان و عدم نظارت خانواده» و شرایط علی شامل «شروع سیگار با ترغیب دوستان، همراهی سیگار با سایر تخلفات، جایگاه ویژه برندهای سیگار نزد زنان، جذابیت ظاهری سیگار، فقدان تفریحات مناسب، ملاک انتخاب دوست، داشتن تنش در زندگی، کسب پرستیژ و سیگار ابزاری برای تفریح» بود. از جمله علل میانجی می‌توان به «تأثیر تجربه رفتارهای پرخطر در کودکی، اختلال در صفات شخصیتی و بی‌توجهی به دیدگاه‌های اجتماعی منفی در مورد سیگار کشیدن زنان» اشاره نمود. «سیگار به عنوان تکیه‌گاه، سیگار ابزاری برای رهایی از تنهایی و سیگار ابزاری آرامش‌بخش» نیز به عنوان راهبردها و مشکلات جسمی ناشی از عوارض سیگار به عنوان پیامدهای اعتیاد به سیگار در زنان گزارش گردید.
نتیجه‌گیری: علاوه بر نقش قابل توجه بازاریابی و تبلیغات در اعتیاد زنان به سیگار، عوامل روان‌شناختی همچون تنهایی، روابط خانواده و عوامل اجتماعی، فشار گروه همسالان، متأثر نشدن از دیدگاه‌های منفی اجتماعی به سیگار کشیدن نیز در اعتیاد زنان به سیگار تأثیر می‌گذارد. بنابراین، در راستای پیشگیری از اعتیاد زنان جوان به سیگار، نگاه و برنامه‌ای چند بعدی لازم است.

کد مقاله 41273
تعداد بازدید 165

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397