• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان عوامل مرتبط با طلاق از دیدگاه متقاضیان طلاق در شهرستان محمودآباد
تعداد صفحات 24
نویسنده حمیده فرزانه
مشخصات نشریه  رفاه اجتماعی - دانشگاه علوم بهزيستی و توانبخشی، گروه پژوهشی رفاه اجتماعی - علمی پژوهشی سال 20 پیاپی 77
تاریخ انتشار تابستان - 1399
محدوده صفحات 262-239
زبان فارسی
کلید واژه اعتیاد  اعتیاد در خانواده  علل طلاق  آسیب‌های اجتماعی  عوامل اجتماعی  تعهد زناشویی  طلاق عاطفی  مهارت‌های زندگی  زوجین متقاضی طلاق  مراجعان متقاضی طلاق  عوامل زمینه‌ای  عوامل اجتماعی طلاق  افراد متقاضی طلاق  دیدگاه جامعه‌شناسی  عوامل زمینه ساز  خیانت  طلاق  سوء مصرف مواد   محمودآباد (شهرستان)  تعهد زوجین  تعهد در رابطه  
چکیده مقدمه: با توجه به افزایش و رشد میزان طلاق در ایران، ضروری است تا از طریق توصیف و بررسی میزان طلاق، شناخت دقیق متغیرهای زمینه‌ای و شناسایی عوامل زمینه‌ساز بروز و وقوع طلاق، با رصد دقیق و برنامه‌ریزی منظم در این خصوص به بهبود شرایط و کاهش میزان طلاق و یا پیشگیری از آسیبهای اجتماعی ناشی از آن مبادرت ورزید. ازاین‌رو در این مطالعه، علل و فرایندهای تصمیم و اقدام برای جدایی از دیدگاه متقاضیان طلاق در شهرستان محمودآباد از منظر جامعه‌شناختی و توجه به عوامل اجتماعی، موردنظر قرار گرفته است.
روش: جامعه آماری این مطالعه که به روش مطالعه کمی و اسنادی و با استفاده از اطلاعات افراد مراجعه‌کننده به مرکز فوریتهای اجتماعی اداره بهزیستی شهرستان محمودآباد انجام گرفته است، دربرگیرنده تمامی پرونده‌های متقاضیان طلاق مراجعه‌کننده به مرکز مداخله در خانواده به منظور کاهش طلاق در طی 2 سال بود که در مجموع، شامل اطلاعات 627 پرونده بوده است.
یافته‌ها: یافته‌های این مطالعه در دو دسته ارائه شده‌اند که شامل تحلیل متغیرهای زمینه‌ای مرتبط با طلاق و نیز پرداختن به عمده‌ترین دلایل زوجین برای ارائه درخواست طلاق هستند که دربرگیرنده خیانت و عدم تعهد در روابط زناشویی، طلاق عاطفی، اعتیاد به مصرف مواد مخدر، عدم آشنایی و تسلط بر تکنیکهای مهارتهای زندگی، دخالت اطرافیان، عدم رضایت از روابط زناشویی و عوامل اقتصادی و مالی است.
بحث: با بررسی وضعیت و تحلیل عوامل مرتبط با بروز و وقوع طلاق بر ضرورت راهکارها و برنامه‌های پیشگیرانه و ارتقایی با هدف تقویت خانواده و کاهش آسیبهای اجتماعی نشئت‌گرفته از طلاق نظیر الزام قاطع بر آموزشها و مشاوره‌های پیش از ازدواج، افزایش دانش و آگاهیهای عمومی به‌ویژه آموزش مهارتهای زندگی و نیز وضع و بازنگری در قوانین خانواده تأکید می‌شود.

کد مقاله 41089
تعداد بازدید 106

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397