• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان پیش بینی سلامت جنسی در بین زوجین بر اساس منبع کنترل، حمایت اجتماعی و فراهیجان
تعداد صفحات 10
نویسنده نگار ظهری - حمیدرضا صمدی‌فرد
مشخصات نشریه  روان پرستاري - انجمن علمي پرستاري ايران شماره 6 پیاپی 42
تاریخ انتشار بهمن و اسفند - 1399
محدوده صفحات 10-1
زبان فارسی
کلید واژه منبع کنترل  حمایت اجتماعی  سلامت جنسی  اردبیل  فراهیجان  
چکیده مقدمه: سلامت جنسی یکی از جنبه­ های اصلی سلامت فردی است که همسران را در همه مراحل زندگی، تحت تأًثیر قرار می­ دهد. پژوهش حاضر با هدف پیش‌بینی سلامت جنسی در بین زوجین بر اساس منبع کنترل، حمایت اجتماعی و فراهیجان صورت پذیرفت.
روش کار: روش پژوهش توصیفی، از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه زوجین شهر اردبیل در سال 1398 بودند که به روش نمونه‌ گیری در دسترس تعداد 120 نفر (60 زن و شوهر) به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری داده­ ها از ابزارهای منبع کنترل راتر (1966)، حمایت اجتماعی زیمت (1988)، فراهیجان میتمنسگرابر و همکاران (2009) و مقیاس سلامت جنسی معنوی‌پور (1388) استفاده شد. داده‌ها با روش‌های ضریب هبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه در نرم‌افزار SPSS18 تحلیل شدند.
یافته­­­­­­­ ها: نتایج پژوهش نشان داد که بین منبع کنترل، حمایت اجتماعی و فراهیجان با سلامت جنسی در بین همسران رابطه معناداری وجود دارد ( 05/0 p < ). همچنین نتایج نشان داد منبع کنترل، حمایت اجتماعی و فراهیجان در مجموع قادرند 57 درصد از واریانس سلامت جنسی را در زوجین تبیین کنند ( 05/0 p < ).
نتیجه­ گیری: سلامت جنسی زوجین با متغیّرهای منبع کنترل، حمایت اجتماعی و فراهیجان پیش­ بینی‌شدنی است، بنابراین پیشنهاد می‌شود که روان‌شناسان و متخصصان حوزه سلامت برای بهبود سلامت جنسی همسران به نقش این متغیرها توجه بیشتری کنند. همچنین پژوهشگران، انجام مطالعات بیشتر در زمینه‌ی‌ سلامت جنسی همسران را توصیه می‌کنند.

کد مقاله 41026
تعداد بازدید 152

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397