• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی اثربخشی آموزش معنادرمانی مبتنی بر مکتب ملاصدرا بر رضایت زناشویی
تعداد صفحات 13
نویسنده فاطمه سادات هاشمی زاده - صدیقه رضایی دهنوی - زهرا منتجبیان
مشخصات نشریه  دین و سلامت - دانشگاه علوم پزشكي مازندران شماره 2
تاریخ انتشار اسفند - 1399
محدوده صفحات 40-28
کلید واژه رضایت زناشویی  اصفهان  معنادرمانی  معنای زندگی  ملاصدرا  معنا در زندگی  مکتب ملاصدرا  
چکیده سابقه و هدف: داشتن معنا در زندگی یکی از عوامل پیش‌بینی‌کننده رضایتمندی زناشویی است. با توجه به اندیشه ملاصدرا، نفس آدمی می‌تواند استعدادهای مادی و معنوی خود را شکوفا کند و به بالاترین سطح معنای زندگی ‏دست یابد. برای دستیابی به این هدف، ملاصدرا ارتباط بین عشق، جاودانگی و مسئولیت را با معنای زندگی مطرح می‌کند. ازاین‌رو پژوهش حاضر با هدف اثربخشی آموزش معنادرمانی مبتنی بر مکتب ملاصدرا بر رضایت زناشویی انجام شد.
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر نیمه‌آزمایشی با طرح پیش‌آزمون-پس‌آزمون بود. جامعه آماری شامل تمام والدین شرکت‌کننده در جلسه آموزش خانواده در هنرستان دخترانه‌ای در اصفهان در سال 1398 بود. ابتدا با استفاده از روش نمونه‌گیری داوطلبانه، 30 نفر انتخاب شدند و به‌طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جای گرفتند. اعضای گروه آزمایش در طول 10 جلسه تحت آموزش معنادرمانی مبتنی بر مکتب ملاصدرا قرار گرفتند. شرکت‌کنندگان فرم کوتاه پرسش‌نامه رضایتمندی زناشویی انریچ را تکمیل کردند. داده‌ها با استفاده از تحلیل کوواریانس تک‌متغیره در نرم‌افزار SPSS نسخه 25 تجزیه‌وتحلیل شد.
یافته‌ها: نتایج آمار توصیفی گویای افزایش رضایتمندی زناشویی در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل بود. نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد آموزش معنادرمانی مبتنی بر مکتب ملاصدرا موجب بهبود معنادار میانگین نمرات رضایتمندی زناشویی در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل شده است ( 0001/0 P ≤ ).
استنتاج: بر اساس یافته‌های به‌دست‌آمده، استفاده از آموزش معنادرمانی مبتنی بر مکتب ملاصدرا به‌منظور افزایش رضایت زناشویی مفید خواهد بود.

کد مقاله 41012
تعداد بازدید 220

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397