• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تحلیل گفتمان خطبه فدکیه حضرت زهرا (س)
تعداد صفحات 14
نویسنده مصطفی مهرآیین - علیرضا قبادی
مشخصات نشریه  نظریه‌های اجتماعی متفکران مسلمان - دانشگاه تهران - علمی پژوهشی سال 10 شماره 2
تاریخ انتشار پاییز و زمستان - 1399
محدوده صفحات 22-9
کلید واژه نبوت  ارث  تحلیل گفتمان  خطبه فدک  حضرت‌ فاطمه(سلام الله علیها)  توحید  گفتمان دینی  حاکمیت بعد از پیامبر  
چکیده هدف این پژوهش استخراج و شرح روایتی است که در گفتمان دینی حضرت زهرا (س)، بویژه خطبه فدکیه، از ماهیت «توحید، نبوت، ارث و حاکمیت بعد از پیامبر» ارایه شده است. از این رو، مهمترین پرسش این پژوهش به این شیوه صورت بندی شده است: چه تصویری از توحید، نبوت، ارث و حاکمیت بعد از پیامبر در گفتمان دینی حضرت زهرا (س) ارائه شده است؟ به عبارت دیگر، روایت گفتمان دینی حضرت زهرا (س) از توحید، نبوت، و ارث و حاکمیت بعد از پیامبر چه بوده و در درون گفتمان دینی ایشان به ارائه چه تصویری از این پدیده پرداخته است؟
به منظور پاسخ گفتن به پنج پرسش بالا، محقق نخست به مطالعه نظریه‌های مربوط به رابطه متن و واقعیت پرداخته و پس از بررسی انتقادی نظریه های مزبور و جای دادن آنها در قالب دو رویکرد کلی 1- نظریه بازتاب (گفتمان دینی تقلید واقعیت است) و 2- نظریه گفتمان ( گفتمان دینی به تولید واقعیت در قالب منطق درونی خود می پردازد) و استخراج مولفه‌های فرمی و مضمونی که تاکنون از آن‌ها به عنوان «مکانیسم های بازنمایی واقعیت در دنیای زبان» سخن گفته شده است، کوشیده است با استفاده از روش «تحلیل گفتمان» تئون ون دایک، جیمز پل جی و روث وداک نشان دهد که در گفتمان دینی حضرت زهرا (س) به چه شیوه یا شیوه هایی به بازنمایی چهار مساله «توحید، نبوت، و ارث و حاکمیت بعد از پیامبر» پرداخته شده است.

کد مقاله 40809
تعداد بازدید 173

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397