• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تجربه زیسته عدم گذشت در همسران آسیب دیده: یک مطالعه پدیدارشناسی
تعداد صفحات 24
نویسنده رضا خجسته مهر - شمسعلی سبحانی جو - منصور سودانی - ذبیح‌ الله عباس‌پور
مشخصات نشریه  پژوهش‌هاي انتظامی اجتماعي زنان و خانواده - دانشگاه علوم انتظامي امين شماره 2 پیاپی 15
تاریخ انتشار پاییز و زمستان - 1399
محدوده صفحات 492-469
زبان فارسی
کلید واژه زندگی زناشویی  تجربه زیسته  بخشش  پدیدارشناسی  گذشت  مطالعه کیفی  بخشش زناشویی  بخشش در خانواده  بخشش بین فردی  عدم گذشت  همسران آسیب دیده  
چکیده زمینه و هدف: با وجود منافعی که گذشت‌کردن برای بهبود و تقویت روابط دارد، افراد همیشه خطاها و آسیب‌های بین‌فردی را با گذشت‌کردن پاسخ نمی‌دهند. همچنین، درک کامل اینکه چگونه افراد به آسیب‌ها و خطاهای بین‌فردی پاسخ می‌دهند، مستلزم بررسی دقیق موقعیت‌های بین‌فردی است که به گذشت ختم نمی‌شود؛ ازاین‌رو، هدف این پژوهش بررسی تجربۀ زیستۀ پدیدۀ گذشت ­نکردن در زندگی زناشویی همسران آسیب‌دیده است.
روش: پژوهش حاضر، مطالعه‌ای کیفی از نوع پدیدارشناسی توصیفی روان‌شناسانه است که در آن 10 شرکت‌کننده، 6 زن و 4 مرد، به‌روش نمونه‌گیری گلوله­ برفی انتخاب شدند. برای جمع‌آوری داده‌ها از روش مصاحبۀ نیمه‌ساختاریافته استفاده شد و این روند تا مرحلۀ اشباع داده‌ها ادامه یافت.
یافته‌ها: بر اساس نتایج این پژوهش، تجربۀ عدم گذشت همسران آسیب‌دیده، پنج جزء تشکیل‌دهنده دارد: 1. شدّت و ماهیت آسیب؛ 2. حس تنفر، انتقام و اجتناب از همسر آسیب‌رسان؛ 3. عدم عذرخواهی و پشیمانی همسر آسیب‌رسان و تلاش نکردن وی برای جبران رفتار آسیب‌زا؛ ‌4. جلوگیری از آسیب‌دیدن مجدد؛ و 5. رهایی از یادآوری همسر آسیب‌رسان و خلاصی از خاطرات آسیب‌زا.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج مشخص شد که چرا گاهی اوقات افراد نمی‌خواهند یا نمی‌توانند همسر آسیب‌زننده را ببخشند. یافته‌های این پژوهش کیفی، همچنین مشخص ساخت که هرچند گذشت و عدم گذشت با هم مرتبط است؛ اما دو سازه مجزا هستند و نمی‌توان عدم گذشت را تنها از طریق گذشت کردن کاهش داد. نتایج پژوهش حاضر به‌تفصیل مورد بحث قرار گرفته‌ است.

کد مقاله 40705
تعداد بازدید 149

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397