• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تأثیر سندروم پیش از قاعدگی در قصد ارتکاب جرم
تعداد صفحات 29
نویسنده ابوالفضل علیشاهی قلعه جوقی - صدیقه ریاحی راد
مشخصات نشریه  حقوق پزشکی - محمود عباسی - علمی پژوهشی سال 14 پیاپی 55
تاریخ انتشار زمستان - 1399
محدوده صفحات 139-111
کلید واژه سندرم پیش از قاعدگی  اختلالات روانی  قاعدگی  بیماری‌های روانی زنان  ارتکاب جرم  حقوق پزشکی  زیست‌شناسی جنایی  قصد مجرمانه  
چکیده زمینه و هدف: واکنش کیفری نسبت به جرم متوقف و متأثر بر محرز شدن عناصری چند همچون عنصر قانونی، عنصر مادی و عنصر معنوی است. فقدان هر یک از این عناصر موجب مخدوش‌شدن اهلیت جزایی افراد می‌شود. بیماری‌ها و اختلالات روانی از جمله عواملی هستند که به دلیل تأثیر بر عنصر روانی جرم، موجب تغییر در مجازات می‌شوند. سندروم پیش از قاعدگی یا PMS حالتی است که به عنوان اختلال روانی شناخته شده و با وجود شیوع آن در کشور، اما در قوانین کشور اثری از آن یافت نمی‌شود، هرچند در مورد اختلالات روانی، وضع قانون صورت گرفته است، ولی همچنان قوانین موجود با کاستی‌هایی در مورد اختلالات کم‌تر دیده‌شده مانند PMS، رو به روست.
روش: پژوهش حاضر با روش تحلیلی توصیفی، با بررسی واژه «أذی» در آیه 222 سوره بقره و سیر واکنش جسم و روان زنان در اثر سندروم پیش از قاعدگی، همچنین با تکیه بر ادله پزشکی و حقوقی به بررسی امکان‌سنجی تأثیر این سندروم بر فقدان عنصر معنوی جرم و قصد، در نتیجه از میان‌رفتن اهلیت جزایی فرد، می‌پردازد.
یافته‌ها: در پژوهش حاضر مشخص شد که سندروم پیش از قاعدگی، پتانسیل و قابلیت قرارگیری در زمره بیماری‌های روانی را دارا است. همچنین ارتباط موجود بین این نوع سندروم و رفتار شخص از نظر پزشکی ثابت شد که این تأثیر می‌تواند خود را در احکام صادره نشان دهد.
ملاحظات اخلاقی: پژوهشگران این پژوهش، به دنبال شفاف‌سازی مسأله‌ای مبهم هستند و در رسیدن به پاسخی مناسب سعی می‌کنند از طریق روش‌های منطقی مسیر خود را به سمت هدفشان طی کنند. در پژوهش حاضر با رعایت امانت از منابع مورد استفاده شده، سعی بر به کارگیری تمام ملاحظات اخلاقی مورد نیاز در یک پژوهش شده است.
بحث و نتیجه‌گیری: سندروم پیش از قاعدگی یا PMS از جمله بیماری‌های روانی است که می‌تواند بر حالات رفتاری فرد تأثیر بگذارد که نتیجه آن مختل‌شدن عناصر سازنده جرم است.

کد مقاله 40700
تعداد بازدید 128

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397