• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان پیش بینی سازش‌ یافتگی بر اساس مثلث شناختی و باورهای غیر منطقی در بین زوجین
تعداد صفحات 13
نویسنده سمیه حامدیان - فاطمه بیان‌فر
مشخصات نشریه  روانشناسی بالینی (مصوب وزارت علوم) سال 12 شماره 3 پیاپی 47
تاریخ انتشار پائیز - 1399
محدوده صفحات 101-89
کلید واژه ناسازگاری زناشویی  باورهای غیرمنطقی  زوجین جوان  سازگاری زناشویی  باور‌های ‌غیر‌منطقی زوجین  سمنان  باورهای زوجین  سازش یافتگی  مثلث شناختی  اهواز (شهرستان)  
چکیده مقدمه: هدف از پژوهش حاضر پیش‌بینی سازش یافتگی بر اساس مثلث شناختی و باورهای غیر منطقی در بین زوجین بود.
روش: پژوهش حاضر از نوع توصیفی همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمام زوج‌های جوان در شهر سمنان در سال 1399 بود که از آن میان به روش نمونه­ برداری تصادفی دو مرحله­ ای و داوطلبانه 382 نفر انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه سازگاری زن و شوهر گراهام بی اسپنیر، پرسشنامه مثلث شناختی بکهام و همکاران و پرسشنامه باورهای غیر منطقی اهواز بود. تحلیل داده­ ها به روش تحلیل مسیر از نوع مدل­ یابی معادلات ساختاری انجام شد.
یافته­ ها: مدل­ یابی روابط ساختاری میان متغیرهای مثلث شناختی و باورهای غیرمنطقی با سازش یافتگی زناشویی به صورت مستقیم برازندگی خوبی نشان داد. ضریب مسیر مستقیم بین مثلث شناختی و سازش یافتگی زناشویی منفی و معنادار بود (001/0 = P). همچنین ضریب مسیر مستقیم بین باورهای غیر منطقی و سازش یافتگی زناشویی منفی و معنادار بود (001/0 = P).
نتیجه­ گیری: باورهای غیر منطقی درباره رابطه زوجی که از الگوهای فکری منفی و تحریف شده ناشی می­شود و خطاهای کلی در تفکر که حاصل ادراکات تحریف شده هستند، موجب خشم، افسردگی، جر و بحث مداوم و ناسازگاری با همسر می گردد. از این منظر شناسایی و پرداختن به عوامل مذکور، درک عمیق­ تری از سازش یافتگی زناشویی ارائه می­ نماید. پیشنهاد می­ گردد متخصصین در یک بستر درمانی مؤثر به متغیرهای مذکور در قالب پروتکل­ های درمانی بپردازند.

کد مقاله 40601
تعداد بازدید 122

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397