ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی بسته توانمندسازی روان‌شناختی و رفتاردرمانی دیالکتیک بر افسردگی زنان نابارور در مرحله قبل از درمان IVF (لقاح آزمایشگاهی): یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده
تعداد صفحات 16
نویسنده آزاده بهرامی گرجی - غلامرضا منشئی - نرگس کشتی آرای
مشخصات نشریه  دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان شماره 9 پیاپی 140
تاریخ انتشار آذر - 1399
محدوده صفحات 994-979
کلید واژه افسردگی  افسردگی زنان  تلقیح مصنوعی  زنان اصفهان  توانمندسازی زنان  زنان نابارور  توانمندسازی روانشناختی  ناباروری زنان  اصفهان  ناباروری  توانمندسازی  درمان دیالکتیک رفتاری  کاهش افسردگی  رفتار درمانی  کارآزمایی بالینی  
چکیده زمینه و هدف: ناباروری به عنوان یکی از بحران­ های پیچیده زندگی، پیامدهای روان­شناختی بسیاری را به­ دنبال دارد که به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم بر نتایج درمان لقاح آزمایشگاهی (Invitro fertilization; IVF) تأثیرگذار می ­باشند. این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی بسته توانمندسازی روان­شناختی و رفتاردرمانی دیالکتیک بر افسردگی زنان نابارور در مرحله قبل از IVF انجام شد.
مواد و روش ­ها: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی ­شده در سال 1398 بر روی 45 نفر از زنان نابارور متقاضی درمان IVF، مراجعه کننده به مراکز ناباروری شهر اصفهان انجام شد. افراد به­ صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل (هر گروه 15 نفر) قرار گرفتند. گروه ­های آزمایش تحت 11 جلسه توانمندسازی روان­شناختی و 8 جلسه رفتاردرمانی دیالکتیک قرار گرفتند و گروه کنترل هیچ­گونه مداخله ­ای دریافت نکردند. برای سنجش از پرسش­نامهDASS-21 (Depression, Anxiety, Stress Scale-21) در سه مرحله پیش ­آزمون، پس ­آزمون و پی­گیری بر روی سه گروه استفاده شد. داده­ ها با استفاده از آنالیز واریانس دوطرفه با اندازه­ گیری­ های مکرر تجزیه و تحلیل شد.
یافته ­­ها: نتایج آنالیز واریانس دوطرفه با اندازه ­گیری­ های مکرر نشان داد، تفاوت معنی‌داری در میانگین نمرات افسردگی گروه توانمندسازی روان­شناختی با گروه کنترل وجود داشت (001/0 P < ). نتایج آزمون تعقیبی Bonferroni نشان داد که بین رفتاردرمانی دیالکتیک و توانمندسازی روان­شناختی و بین رفتاردرمانی دیالکتیک و گروه کنترل در افسردگی زنان نابارور در مرحله قبل از درمان IVF تفاوت معناداری مشاهده نشد (05/0 < p).
نتیجه­ گیری: با توجه به نتایج حاصل از پژوهش مبنی بر اثربخشی توانمندسازی روان­شناختی بر کاهش افسردگی زنان نابارور، استفاده از این روش جهت کاهش افسردگی زنان نابارور توصیه می­ گردد.

کد مقاله 40445
تعداد بازدید 235

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397