• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تنوع جنسیتی و احتمال تجدید ارائه صورت‌های مالی: آزمون نظریه پویایی گروه
تعداد صفحات 22
نویسنده مصطفی عبدی - مهدی کاظمی علوم - هایده رضائیان - هلیا نیری
مشخصات نشریه  دانش حسابداري مالي - دانشگاه بين المللي امام خميني(ره) - علمی پژوهشی شماره 3 پیاپی 26
تاریخ انتشار پائیز - 1399
محدوده صفحات 166-145
کلید واژه بورس اوراق بهادار تهران  هیئت مدیره  تنوع جنسیتی  کمیته حسابرسی  پویایی‌های گروهی  جنسیت اعضای هیئت مدیره  تجدید ارائه صورت‌های مالی  گزارشگری مالی  
چکیده هدف: بر اساس نظریه پویایی گروه، رفتار فرد تحت تاثیر ویژگی‌های گروه است. پویایی گروه موجب اثربخشی تصمیمات و بهبود تفکر گروهی می‌گردد. تنوع جنسیتی به عنوان یکی از سازوکارهای پویایی گروه در هیئت مدیره و کمیته حسابرسی، از طریق ایجاد ناهمگونی می‌تواند منجر به توانایی حفظ و افزایش استقلال فکری اعضاء و گسترش فرهنگ تفکر گروهی شده و در نهایت موجب بهبود توانایی اعضای ارکان نظام راهبری در نظارت بر گزارشگری مالی گردد. بر این اساس، هدف این پژوهش بررسی تاثیر حضور حداقل یک نماینده زن در هیئت مدیره و کمیته حسابرسی بر تجدید ارائه صورت‌های مالی با تاکید بر نظریه پویایی گروه در شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال‌های 1393 تا 1397 است.
روش: روش گردآوری داده‌ها آرشیوی است و نمونه‌ای متشکل از 152 شرکت (760 مشاهده) انتخاب و داده‌های آن‌ها با استفاده از تحلیل رگرسیون لاجیت مورد آزمون قرار گرفت.
یافته­ ها: یافته‌ها حاکی از آن است که حضور حداقل یک نماینده زن در کمیته حسابرسی، می‌تواند تجدید ارائه صورت‌های مالی را کاهش دهد. اما شواهد پژوهش نشان داد حضور زنان در هیئت مدیره، تاثیر معناداری بر کاهش تجدید ارائه‌ صورت‌های مالی ندارد.
نتیجه­ گیری: حضور زنان در ارکان نظام راهبری به‌ویژه کمیته حسابرسی، موجب بهبود کیفیت گزارشگری مالی می‌گردد.
دانش افزایی: این یافته‌ها در راستای نظریه پویایی گروه و تفکر گروهی و توسعه ادبیات رفتاری و جنسیتی در حسابداری و حسابرسی است.

کد مقاله 40334
تعداد بازدید 216

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397