• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی تولیدات علمی حوزه موضوعی سقط جنین در بین کشورهای سازمان همکاری اسلامی طی سال‌های 2018-1973
تعداد صفحات 14
نویسنده فاطمه مکی‌زاده - راضیه رشیدی بشرآبادی
مشخصات نشریه  زنان مامایی و نازایی ایران شماره 7
تاریخ انتشار مهر - 1399
محدوده صفحات 21-8
کلید واژه سقط جنین  ایران  کشورهای اسلامی  مصر  علم‌سنجی  ترکیه  تولید علم  سازمان همکاری اسلامی  کشورهای سازمان همکاری اسلامی  نیجریه  قزاقستان  تونس  
چکیده مقدمه: تولید علم، معقول­ ترین و معتبر­ترین شاخص سنجش رتبه و جایگاه علمی کشورها محسوب می­ شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی تولیدات علمی حوزه سقط جنین در بین کشورهای سازمان همکاری اسلامی انجام شد.
روش‌کار: این مطالعه توصیفی تحلیلی و با استفاده از فنون علم­ سنجی انجام گرفت. با جستجوی انجام شده در Web of Sciences تمامی مدرک (4028 مدرک) در حوزه سقط جنین در بازه زمانی 2018-1973 استخراج شدند. از طریق نمایه نوآوری جهانی داده­ های مورد نیاز برای سنجش شاخص توسعه­ یافتگی و بررسی میزان پیشرفت علمی کشور­های اسلامی به‌دست آمد. تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم­ افزار اکسل انجام گرفت.
یافته­ ها: بر اساس نتایج، کشورهای ترکیه، ایران و مصر رتبه اول تا سوم را بر مبنای تعداد تولیدات علمی، فراوانی استنادات و شاخص هرش در بین کشورهای اسلامی به خود اختصاص دادند. کشورهای نیجریه، قزاقستان و ایران در رتبه اول تا سوم از نظر خود­استنادی قرار داشتند. در رتبه­ بندی کشورهای اسلامی بر مبنای شاخص پیشرفت علمی، کشورهای ایران، ترکیه و تونس در جایگاه اول تا سوم قرار داشتند.
نتیجه‌گیری: تولیدات علمی کشور ایران در حوزه سقط جنین در بین کشورهای اسلامی، از نظر میزان تولیدات علمی، روند رشد تولیدات علمی، تعداد کل استنادات، شاخص هرش و شاخص پیشرفت علمی، از جایگاه مطلوبی برخوردار است، اما از نظر سایر شاخص‌ها از جمله استناد به ازای مدرک و میزان خوداستنادی عملکرد ضعیفی داشته است که نیاز به تلاش بیشتر محققان برای رسیدن به وضعیت بهتر دارد.

کد مقاله 40311
تعداد بازدید 153

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397