• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی زوج درمانی هیجان مدار بر صمیمیت زناشویی زوجین دارای همسر مبتلا به سرطان پستان
تعداد صفحات 13
نویسنده معصومه هدایتی - کبری حاجی علیزاده - مهدی هدایتی - الهام فتحی
مشخصات نشریه  بیماری‌های پستان - جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران - علمی پژوهشی شماره 3 پیاپی 50
تاریخ انتشار پائیز - 1399
محدوده صفحات 42-30
کلید واژه زوج درمانی  درمان متمرکز بر هیجان  تهران  صمیمیت زناشویی  سرطان پستان  زوج درمانی هیجان مدار  زوج‌های تهرانی  زنان مبتلا به سرطان  
چکیده مقدمه: هیجان­ ها نقش مهمی در زندگی زناشویی داشته و به ­عنوان یک عامل تأثیرگذار در صمیمیت زناشویی زوجین مطرح هستند. بر همین اساس بررسی پیرامون آن‌ها جهت بهبود روابط زوجین امری مهم است و در همین راستا پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی زوج‌درمانی هیجان‌مدار بر صمیمیت زناشویی زوجین دارای همسر مبتلا به سرطان پستان انجام شد.
روش بررسی: این پژوهش با طرح پیش ­آزمون پس­ آزمون و گروه گواه اجرا شد. 22 نفر با داشتن ملاک ‏های ورود به مطالعه با روش نمونه­ گیری هدفمند و از میان زوجین دارای همسر مبتلا به سرطان پستان ساکن شهر تهران انتخاب و به­ طور تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه، هرکدام 11 نفر قرار گرفتند. گروه آزمایشی به مدت 6 جلسه 120 دقیقه­ ای تحت آموزش زوج‌درمانی هیجان‌مدار قرار گرفت و گروه گواه برنامه­ ای دریافت نکرد. هر دو گروه قبل و بعد از مداخله به پرسشنامه­ صمیمیت زناشویی باگاروزی (فرم 41 سوالی) پاسخ دادند. داده­ ها با استفاده از آزمون t مستقل و تحلیل کوواریانس مورد تحلیل قرار گرفتند.
یافته­ ها: گروه آزمایش پس از دریافت برنامه آموزشی در مقایسه با گروه گواه، بر اساس نمرات مؤلفه صمیمیت زناشویی در همه مؤلفه‌ها افزایش میانگین را نشان داد. این افزایش در مقوله صمیمیت عاطفی (72/11)، صمیمیت روان‌شناختی (23/6)، صمیمیت عقلانی (05/6)، صمیمیت جنسی (36/4)، صمیمیت بدنی (31/3)، صمیمیت معنوی (82/3)، صمیمیت زیباشناختی (68/3) و صمیمیت اجتماعی تفریحی (64/4) بود، در حالی که گروه گواه در همه مقوله‌ها به جز صمیمیت روان‌شناختی در پس‌آزمون پسرفت در میانگین داشت و در صمیمت روان‌شناختی نیز این افزایش زیر 5/0 بود. بر اساس این یافته‌ها و تحلیل معناداری حاصل از آزمون کوواریانس، در این پژوهش زوج‌درمانی هیجان‏ مدار بر همه ابعاد صمیمیت در گروه آزمایش در مقایسه با گروه گواه، اثر افزایشی معنادار داشته است ( 01/0 P < ).
نتیجه ­گیری: بر اساس یافته‌های به ‏دست آمده از این پژوهش، زوج‌درمانی هیجان‌مدار از یک‌سو باعث افزایش تاب­ آوری افراد در مقابل اختلال­ های روانی اجتماعی می‌شود و از سوی دیگر موجب ارتقای مؤلفه ‏های صمیمیت زناشویی نیز می­ شود؛ بنابراین، زوج‌درمانی هیجان‌مدار به‌عنوان روشی جدید در تغییر درک افراد در ترجمان فرآیندهای تنظیم هیجان، در افراد درگیر در بیماری‌های مزمن جسمانی مطرح می‌گردد و زمینه برخورد بهتر با شرایط و جلوگیری از پریشانی عمیق در زندگی و در روابط با همسر را فراهم می‌سازد.

کد مقاله 40310
تعداد بازدید 168

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397