• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان ارزشیابی کیفیت روش‌شناسی مقالات چاپ شده مدل توانمندسازی خانواده محور: یک مطالعه علم‌سنجی
تعداد صفحات 7
نویسنده امیر واحدیان عظیمی - فاطمه الحانی - فرشید رحیمی بشر
مشخصات نشریه  تحقیقات نظام سلامت - دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی استان اصفهان - علمی پژوهشی سال 16 شماره 3
تاریخ انتشار پائیز - 1399
محدوده صفحات 7-1
کلید واژه روش‌شناسی  مرور نظام‌مند  علم‌سنجی  الگوی توانمندسازی خانواده‌ محور  توانمندسازی خانواده  
چکیده مقدمه: با روند شیوع گسترده انواع بیماری‌های مزمن، پرستاران نیازمند شناخت انتخاب‌ها، نیازها و توانایی‌های بیماران می‌باشند. پژوهش حاضر با هدف بررسی کیفیت روش‌شناسی مقالات چاپ شده مبتنی بر مدل توانمندسازی خانواده‌محور انجام شد.
روش‌ها: این مطالعه از نوع مروری نظام‌مند بود. جستجوی نظام‌مند با استفاده از دستورالعمل Preferred Reporting Items for Systematic Reviews and Meta-Analyses (PRISMA) به منظور بازیابی تمام مطالعات ملی و بین‌المللی در زمینه مدل توانمندسازی خانواده‌محور صورت گرفت. مقالات نهایی شده از نظر ابعاد مختلف روش‌شناسی با استفاده از سه مقیاس کمی Jadad، Consolidated Standards Of Reporting Trials (CONSORT) و Newcastle-Ottawa و مقیاس کیفی Cochrane بررسی گردید.
یافته‌ها: در جستجوی اولیه متون، 644 مقاله بازیابی شد و با توجه به راهنمای انتخاب PRISMA، این تعداد مقاله بازیابی شده به 47 مورد کاهش یافت. نمرات مقیاس Jadad نشان داد که یک مقاله نمره 5 و 33 مقاله نمره کمتر از 3 کسب کرد. نمرات مقیاس CONSORT حاکی از آن بود که چهار مقاله نمره 7 و چهار مقاله نیز نمره کمتر از 5 به دست آورد. بر اساس نمرات مقیاس Newcastle-Ottawa، سیزده مقاله نمره 8 و چهار مقاله نمره کمتر از 4 داشت. همچنین، به پنج بعد مقیاس خطر تورش Cochrane اشاره گردید.
نتیجه‌گیری: مطالعات کاربردی مدل توانمندسازی خانواده‌محور از نظر روش‌شناسی دارای کیفیت به نسبت خوب، اما سبک و کیفیت گزارش‌دهی آن‌ها مطلوب نمی‌باشد.

کد مقاله 40297
تعداد بازدید 163

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397