• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی میزان بروز سندرم کوید در پدران در انتظار فرزند ایرانی
تعداد صفحات 11
نویسنده آرزو حیدری - نورالسادات کریمان - فرزانه احمدی
مشخصات نشریه  دانشگاه علوم پزشکی کردستان شماره 5
تاریخ انتشار آذر و دی - 1399
محدوده صفحات 103-93
کلید واژه ایران  مردان ایرانی  تهران  پدران  مردان تهران  پدر ایرانی  سندرم کوید  پدران در انتظار فرزند  
چکیده زمینه و هدف: سندرم کوید، سندرمی است که طی آن پدر نیز همانند مادر در طول بارداری برخی از تغییرات و علائم مربوط به بارداری را نشان می دهد. هدف مطالعه حاضر برآورد میزان این سندرم در بین مردان ایرانی در انتظار فرزند است.
مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی (descriptive Cross-sectional) 372 مرد که همراه با همسرانشان از بهمن 1396 لغایت آبان 1397 جهت انجام مراقبت های بارداری به بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شهر تهران مراجعه کرده بودند با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته مربوط به سندرم کوید، از نظر علایم این سندرم مورد بررسی قرار گرفتند. در همه این مردان، سن بارداری همسر در سه ماهه سوم بارداری بود.
یافته ها: به طور میانگین هر فرد 3/61 ± 3/12 مورد از علایم شایع دوران بارداری را طی دوران بارداری همسر خود تجربه کرده شایع ترین علائمی که پدران به آن اشاره کردند استرس و اضطراب، کاهش تمرکز، بی حوصلگی، خستگی، مشکلات خواب، سردرد و مشکلات گوارشی مانند افزایش و کاهش اشتها، سوزش سردل، نفخ شکم و نیز تغییرات وزن بود. در اکثر موارد این مشکلات در سه ماهه سوم اتفاق افتاده بود.
نتیجه گیری: در مطالعه حاضر نشان داده شد که مردان نیز در طول بارداری همسر خود، با تغییرات و مشکلات خاصی مواجه می شوند. لذا با در نظر گرفتن این شرایط، در مسیر آمادگی برای والد شدن و مراقبت های آن، توجه به پدران و نیازهای آن ها نیز الزامی به نظر می رسد.

کد مقاله 40290
تعداد بازدید 170

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397