• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی تأثیر میزان استفاده از شبکه‌های مجازی بر فرهنگ خانواده شهرنشین
تعداد صفحات 16
نویسنده زهرا حسینی نقوی - تکتم فرمانفرمایی - زهرا ملکی دوست
مشخصات نشریه  مدیریت فرهنگی - دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات - علمی پژوهشی سال 14 شماره 1 پیاپی 47
تاریخ انتشار بهار - 1399
محدوده صفحات 40-25
کلید واژه روابط اعضای خانواده  خانواده‌های تهرانی  فرهنگ  تهران  ارزش‌های خانواده  فرهنگ خانواده  رفتارهای انحرافی  فضای مجازی  شهرنشینی  روابط در خانواده  میزان استفاده  منطقه 2 تهران  شبکه‌های مجازی  خانواده‌های شهری  
چکیده مقدمه و هدف پژوهش: امروزه خانواده ایرانی در سبد فرهنگی خود مواجه با شبکه‌های ماهواره‌ای، فضای مجازی، رسانه‌های مدرن است که هر کدام به نوبه خود بخشی از فرآیند تأثیرگذاری در خانواده را هدف گرفته‌اند. مقاله حاضر در همین راستا به دنبال بررسی تاثیر میزان استفاده از شبکه‌های مجازی بر فرهنگ خانواده شهرنشین می‌باشد. هدف این مقاله تعیین میزان تأثیر استفاده از شبکه‌های مجازی بر کاهش ارزش‌های خانواده، کاهش روابط اعضای خانواده، افزایش رفتار انحرافی خانواده‌ها است.
روش پژوهش: این تحقیق از نظر هدف «کاربردی» و از نظر روش گردآوری داده‌ها «توصیفی- پیمایشی» است و به خاطر این که خانواده شهرنشینی در منطقه 2 شهر تهران را مورد مطالعه قرارداده است، می‌توان آن را مطالعه موردی به حساب آورد. جامعه آماری شامل خانواده‌های منطقه دو شهر تهران می‌باشند که این تعداد برابر با 250000 می‌باشد. در این تحقیق به وسیله نمونه‌گیری تصادفی در دسترس ساده اقدام به نمونه‌گیری می‌کنیم.
یافته‌ها: برای تعیین حجم نمونه آماری از فرمول کوکران استفاده شد و حجم جامعه آماری 385 نفر برآورد گردید. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته می‌باشد. به منظور پاسخگویی به سؤالات تحقیق ضمن آزمون روایی و پایایی پرسشنامه، پس از استخراج داده‌های جمع‌آوری شده و تجزیه و تحلیل آنها، تبیین سؤالات از طریق اجرای آزمون‌های آماری مربوط نظیر Friedman, Path Analysis, Regression, Alpha Chronbach, GFI استفاده شد. نرم‌افزار آماری مورد استفاده به منظور انجام تجزیه و تحلیل‌ها، SPSSwin می‌باشد.
نتیجه‌گیری: نتایج بدست آمده نشان می‌دهد بین استفاده از شبکه‌های مجازی و فرهنگ خانواده شهرنشین رابطة معنادار و مثبتی وجود دارد. میزان این تاثیر 0.987 می‌باشد. هم‌چنین استفاده از شبکه‌های مجازی بر کاهش ارزش‌های خانواده، کاهش روابط درون خانواده و افزایش رفتارهای انحرافی رابطه معنی‌داری وجود دارد و میزان تاثیرگذاری استفاده از شبکه‌های مجازی بر فرهنگ خانواده به ترتیب: روابط درون خانواده 0.894، ارزش‌های خانواده 0.582 و رفتارهای انحرافی 0.626 می‌باشد.

کد مقاله 40289
تعداد بازدید 172

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397