• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی ارتباط انس با قرآن و سلامت روان در جوانان مجرد شهرستان جیرفت
تعداد صفحات 9
نویسنده مصطفی محمدیان - اسماعیل چرخلو - عزیزالله دهقانی - زهرا محمدیان - نوشین کمالی پور
مشخصات نشریه  دانشگاه علوم پزشکی جیرفت شماره 1
تاریخ انتشار بهار و تابستان - 1397
محدوده صفحات 333-325
کلید واژه قرآن  افزایش سن ازدواج  بهداشت روان  ازدواج جوانان  تجرد قطعی  سلامت روانی  جیرفت (شهرستان)  دانشجویان مجرد  انس با قرآن  جوانان مجرد  
چکیده مقدمه: انس داشتن با قرآن از عوامل بسیار مهم و تأثیرگذار در بهداشت روان محسوب می‌شود، از طرفی نباید از نظر دور داشت که پدیده افزایش سن ازدواج و در ادامه بروز تجرد قطعی باعث بروز نابسامانی‌هایی چون شیوع درجاتی از اختلالات روانی، انواع فسادهای اجتماعی و بحران میل جنسی و ... می‌شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط اُنس با قرآن و سلامت روان در جوانان مجرد در سال 1395 در شهرستان جیرفت انجام شد.
روش کار: مطالعه حاضر یک پژوهش مورد شاهدی است؛ گروه مورد این مطالعه (مأنوس با قرآن) را 69 نفر از جوانان مجرد قرآن آموز با میانگین سنی 60/8 ± 5/32 و گروه شاهد (نامأنوس با قرآن) را 74 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با میانگین سنی در 50/5 ± 9/32 تشکیل دادند. ابزار جمع‌آوری داده‌ها پرسشنامه سلامت روان گلدبرگ بود. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها با آزمون‌های آماری آزمون تی مستقل، مجذور کا و همبستگی پیرسون تحت نرم‌افزار آماری SPSS20 انجام شد.
یافته‌ها: در بررسی ارتباط بین سلامت روان و مشخصات فردی، فقط با سن افراد ارتباط معنی‌داری دیده شد (P < 0.05). نتایج این مطالعه نشان داد که جوانان مجرد مأنوس با قرآن از سلامت روان بهتری نسبت به جوانان مجرد نامأنوس با قرآن برخوردار بودند (P < 0.05).
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج مطالعه حاضر و با توجه به مشکلات و پیچیدگی‌های موجود در مسیر ازدواج جوانان ایرانی، یکی از راه‌های کلیدی جوانان مجرد جهت پیشگیری از بروز طغیان میل جنسی، تقویت ایمان از طریق مأنوس شدن با قرآن و عمل به دستورات الهی می‌باشد.

کد مقاله 40175
تعداد بازدید 214

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397