• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی آموزش آدلری بر بهبود روابط مادر دختر در دختران هنرستانی شهر اصفهان (خوراسگان) طی سال‌های 1396 تا 1397
تعداد صفحات 12
نویسنده زهرا یوسفی - سهیلا سبزواری
مشخصات نشریه  دانشگاه علوم پزشکی جیرفت شماره 2
تاریخ انتشار پاییز و زمستان - 1397
محدوده صفحات 26-15
کلید واژه روابط مادر و دختر  دختران نوجوان  دختران هنرستانی  دختران اصفهان  اصفهان  رویکرد آدلر  تعارض مادر با دختر  خوراسگان  
چکیده مقدمه: یکی از مسائل مهم در نوجوانی گرایش به همسالان و دوری از خانواده است و این امر منجر به تعارضات دختران با مادران‌شان می‌شود با توجه به این مسئله، پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش آدلری بر بهبود روابط مادر دختر در دختران هنرستانی شهر اصفهان، صورت پذیرفت.
روش کار: روش پژوهش حاضر آزمایشی با طرح پیش‌آزمون پس‌آزمون با گروه کنترل و دوره پیگیری 45 روزه بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل تمامی دختران هنرستانی در سال‌های تحصیلی 1396 تا 1397 در شهر اصفهان بود. تعداد نمونه پژوهش 40 دانش‌آموز دختر و مادران هنرستانی بود که به‌صورت تصادفی در دو گروه 20 نفره آزمایش و شاهد جایگزین شدند. ابزار مورد استفاده شامل پرسشنامه مادر دختر بود. گروه آزمایش 8 جلسه‌ مربوط به آموزش گروهی آدلری در طی دو ماه به‌صورت هفته‌ای یک جلسه 90 دقیقه‌ای دریافت نمودند در حالی که گروه شاهد هیچ مداخله‌ای دریافت نکرد. داده‌های گردآوری شده با آمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (تحلیل واریانس با اندازه‌های تکراری) و با استفاده از نرم‌افزار SPSS-23 تحلیل شد.
یافته‌ها: نتایج این تحقیق بیانگر این موضوع بود که آموزش آدلری توانسته در کل نمرات روابط مادر دختر را از پیش‌آزمون به پس‌آزمون و پیگیری هم در زمینه تعارضات مادران با دخترانشان و هم در زمینه تعارضات دختران با مادران­شان کاهش دهد ( 001/0 P < ).
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج به‌دست آمده، می‌توان از روش آموزش آدلری برای بهبود روابط مادر دختر در دختران نوجوان؛ استفاده کرد.

کد مقاله 40173
تعداد بازدید 298

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397