• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی رابطه اشتغال زنان بر میزان رضایت از زندگی زناشویی در زوجین شهرستان لار؛ 1397
تعداد صفحات 12
نویسنده فریده یزدان پناه - فاطمه جورکش - عزیزاله دهقان - ابوبکر جعفرنژاد
مشخصات نشریه  دانشگاه علوم پزشکی جیرفت شماره 1
تاریخ انتشار تابستان - 1398
محدوده صفحات 156-145
کلید واژه زنان خانه‌دار  زنان شاغل  رضایت زناشویی  اشتغال زنان  رضایت زناشویی زوجین  زندگی زناشویی  میزان رضایتمندی  رضایتمندی  رضایتمندی زناشویی زنان شاغل  رضایتمندی زناشویی زنان خانه‌دار  رضایتمندی زناشویی زنان  لار (شهرستان)  
چکیده مقدمه و هدف: خانواده مهم‌ترین نهاد اجتماع است که برای بقای جامعه ضرورت دارد. رضایتمندی زناشویی از جمله عواملی است که در ثبات نظام خانواده نقش مؤثری ایفا می‌نماید. امروزه حضور زنان در جامعه پررنگ‌تر شده است. با اشتغال زنان، زندگی مشترک دچار تعارض خواهد شد. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان رضایتمندی اشتغال زنان و زوجین آن‌ها انجام‌ شده است.
روش کار: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی بود. افراد ابتدا به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای و سپس به‌صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. مجموعاً 202 زوج وارد مطالعه شدند. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه مشخصات فردی و پرسشنامه رضایت از زندگی زناشویی اینریچ جمع‌آوری شدند. جهت تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از نرم‌افزار SPSS نسخه 16 و آزمون­ های آماری تی تست، آنالیز واریانس یک‌طرفه و ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده گردید.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که زنان خانه‌دار کمترین رضایت را در بعد مسائل شخصیتی دارند. همچنین زنان خانه‌دار نیز از نظر ابعاد رضایت جنسی، مسائل فرزندپروری و رضایت کلی، رضایت بیشتری داشتند. در خصوص بعد مساوات زن و مرد، زنان خانه‌دار و شاغل در مراکز غیر­دولتی به ترتیب کمترین و بیشترین رضایت را نشان دادند. در کل همسران زنان خانه‌دار رضایت بیشتری از زندگی زناشویی داشتند.
نتیجه‌گیری: طبق یافته‌های این پژوهش، اگرچه به نظر می‌رسد اشتغال سبب استقلال و ابراز وجود زنان در جامعه می‌شود؛ اما در احساس رضایتمندی از زندگی زناشویی تأثیرگذار نبوده است.

کد مقاله 40172
تعداد بازدید 231

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397