• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی تطبیقی ملی گرایی و جنبش زنان در ایران و مصر (1342-1285 ه.ش)
تعداد صفحات 41
نویسنده مصطفی چمنی مقدم - محمدنبی سلیم - میرزا محمد حسنی
مشخصات نشریه  پژوهشنامه علوم سیاسی - انجمن علوم سیاسی - علمی پژوهشی سال 15 شماره 3 پیاپی 59
تاریخ انتشار تابستان - 1399
محدوده صفحات 47-7
کلید واژه جنبش زنان  ملی گرایی  ایران  جنبش زنان ایران  مصر  بررسی تطبیقی  
چکیده در پی تحولات اجتماعی در آستانه قرن بیستم میلادی، جنبش‌های زنان در بسیاری از کشورهای جهان شکل گرفتند. با رشد روزافزون تمایلات ملی‌گرایانه در کشورهای درحال‌توسعه، در ایران، هم‌زمان با جنبش مشروطیت و در مصر، همزمان با تلاش‌ها برای استقلال کشور، زنان به تکاپو افتادند تا به کسب بخشی از حقوق اجتماعی خود نائل آیند. طی سال‌های 1285 تا 1342 ه.ش، رواج اندیشه‌های نوگرایانه و ناسیونالیستی، سهم عمده‌ای در جنبش‌های این جوامع داشت.
این پژوهش، مطالعه‌ای تطبیقی بین ملی‌گرایی و جنبش زنان در ایران و مصر است و جهت گردآوری اطلاعات از منابع کتابخانه‌ای و مطالعاتی و از روش تحقیقی توصیفی و مطالعات تطبیقی (Comparative) به‌منظور تحلیل داده‌ها استفاده‌ شده است و در صدد است تا به این پرسش اساسی پاسخ دهد که فعالیت‌های ملی‌گرایانه در این دو کشور، به چه میزان بر پیدایش و روند جنبش زنان تأثیر گذاشته است، شباهت‌ها و تفاوت‌های جنبش‌های زنان در این دو کشور در بازه زمانی مشخص چیست؟
یافته‌های تحقیق نشان می‌دهد در هیچ‌یک از این کشورها جنبش زنان به‌صورت یک پدیده اجتماعی مستقل و دارای ایدئولوژی تعریف‌شده توسط زنان عمل نکرده بلکه کاملاً وابسته به پویش سیاسی و اجتماعی غالب جامعه و در حاشیه جریان‌های سیاسی موجود و تحت تأثیر ایدئولوژی‌های شرقی و غربی بوده است. در تحولات و پیشرفت‌های زنان در مصر و ایران نیز، درمی‌یابیم که مصر تقریباً در تمام دست‌آورد‌های زنان نسبت به ایران موفق‌تر و پیشروتر بوده است.

کد مقاله 40159
تعداد بازدید 165

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397