• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی درمان گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد بر باورهای فراشناختی و انعطاف‌پذیری روان‌شناختی زنان آسیب‌دیده از خیانت
تعداد صفحات 13
نویسنده مهری کرباسیون - سیده مریم موسوی لطفی - مهرانه شجاعی - رضا شباهنگ - فرزین باقری شیخانگفشه
مشخصات نشریه  علوم پزشکی رازی - دانشگاه علوم پزشکی ایران شماره 7
تاریخ انتشار مهر - 1399
محدوده صفحات 24-12
کلید واژه انعطاف‌پذیری  خیانت زناشویی  درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT)  خیانت  باورهای فراشناختی  زنان آسیب‌دیده از خیانت همسر   خیانت خانوادگی  انعطاف‌پذیری شناختی  انعطاف‌پذیری روان‌شناختی  زنان آسیب‌دیده  سنگر (شهرستان)  
چکیده زمینه و هدف: خیانت زناشویی پیامدهای مخرب روانشناختی بسیاری را برای زنان آسیب دیده از خیانت به همراه دارد. در این بین، باورهای فراشناختی و انعطاف پذیری از جمله متغیرهای روانشناختی هستند که می­ توانند از خیانت زناشویی تاثیر منفی بپذیرند. در همین راستا، هدف از پزوهش حاضر، بررسی اثربخشی درمان گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد بر باورهای فراشناختی و انعطاف­ پذیری شناختی زنان آسیب­ دیده از خیانت بود.
روش کار: پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون با گروه کنترل بود. جامعه­ ی آماری کلیه زنان آسیب ­دیده از خیانت را شامل می­ شد که در سال 1397 به دادگاه انقلاب اسلامی شهر سنگر مراجعه کرده بودند. از میان آن­ها 30 زن با روش نمونه­ گیری در دسترس انتخاب و سپس در گروه­ های آزمایش (15 = n) و کنترل (15 = n) به صورت تصادفی گمارده شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه­ های باورهای فراشناختی-30 گویه­ ای ولس و کارترایت-هاتون (MCQ-30) و پذیرش و عمل-نسخه دوم باند و همکاران (AAQ-II) بود. درمان گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد طی 8 جلسه 2 ساعته به صورت هفتگی بر روی گروه­ های آزمایش اجرا گردید. در انتها داده­ های به دست آمده با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیره تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: نتایج نشان دادند که درمان گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد به طور معناداری بر روی باورهای فراشناختی و انعطاف­ پذیری روان­شناختی مؤثر است (0/01 > p ).
نتیجه ­گیری: بر اساس نتایج پژوهش حاضر، درمان گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد می ­تواند با بهبود باورهای فراشناختی و انعطاف­ پذیری روان­شناختی در زنان آسیب­ دیده از خیانت زناشویی، از پیامدهای منفی خیانت زناشویی در زنان کاست و سازگاری بیشتر را در آن­ها افزایش دهد. لذا این نوع مداخله برای افزایش سازگاری در زنان آسیب دیده خیانت توصیه می ­گردد.

کد مقاله 40045
تعداد بازدید 184

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397